vrijdag 16 juli 2010

Dinsdag 1 juni (Page en Wahweap)

De wekker liep vanmorgen om 05:00 uur af want we gaan voor Sunrise in Monument Valley.
Gisteravond werd het een beetje bewolkt, waardoor de lucht mooie kleuren kreeg.
Langs de weg genoten van de fantastische zonsopkomst (met een muffin, want we hadden nog niet ontbeten).
In Kayenta de tank weer volgegooid en bij McDonald's koffie gedronken.
We kwamen om 08:30 uur al in Page aan en hebben direct kaartjes gehaald voor een bezoek aan Antelope Canyon. De excursie van vandaag zit al vol dus we gaan morgen. Misschien komt dat ook wel beter uit omdat het vandaag niet zo zonnig is, morgen schijnt het beter te worden.
We blijven hier ook weer twee nachten, dit omdat Gerard een beetje last van zijn rug heeft en we dus wat rustiger aan moeten doen.
In tegenstelling tot eerdere nachten hebben we nu een hotel (Quality Inn) met gigantisch grote kamer, uitzicht op Lake Powell en Glen Canyon Dam. (Vreemd om hier binnen een jaar voor de tweede keer te zijn.)
Het is nog vroeg dus gaan we eerst winkelen bij Safeway, lunchpakket ingeslagen en op weg naar Wahweap waar heel veel houseboats liggen. Het is leuk te zien hoe ze in - en uit het water worden getakeld.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan Horseshoe Bend Overlook.
3/4 Mile hike over zandhoogten en rotsen kostte me heel wat moeite bij een temperatuur van 27 graden en de toch wel aanzienlijke hoogte, maar ik heb het gered.
Het is niet iets voor mensen die last hebben van hoogtevrees. Het is wel heel erg diep, zonder afrastering oid.
Om 17:30 uur zijn we wat gaan drinken bij Butterfield Steak House aan de overkant van het hotel en daar ook wat gegeten.
Het terras is fantastisch, met uitzicht over de dam en Lake Powell, het weer zat ook erg mee, alleen het eten was niet zo geweldig.

Geen opmerkingen: