maandag 19 juli 2010

Zondag 13 juni (Santa Barbara) :(

Het begint niet goed vandaag. Na een lange rumoerige nacht hebben de buren vanochtend al weer om 06:30 uur de TV op volle sterkte staan.
Na onze koffers in de auto te hebben gezet zien we dat de achterband plat is.
Gerard neemt contact op met Alamo en na ruim een uur komt er iemand van de AAA om de band te vervangen door het thuisbrengertje, waarna we naar San Luis Obispo rijden om de band te laten repareren. Er zit een grote spijker in dus de band is nog te maken.
Om 12:15 uur kunnen we dan eindelijk op pad en (as usual) Willie Nelson's "On the Road Again" afdraaien.
Er is veel oceaanmist langs de kust en de temperatuur loopt dan ook gestaag terug naar 18 graden en soms nog lager.
Bij Santa Barbara is het dan toch zonnig en besluiten we wat te wandelen langs het strand en op de pier.
Tijdens onze wandeling zien we een 'witte' Strelitzia. (Nooit eerder gezien)
Het is hier vandaag gezellig druk en de State Street, die we afrijden op zoek naar een slaapplaats, is een lange straat met veel terrasjes en winkels. Het valt niet mee om een motel voor de lage prijs te boeken waarmee wordt geadverteerd in de "Travel Coupon Guide". Dit komt omdat het Graduation weekend is. De kamers zijn dan sneller weg en ook duurder dan normaal op zondagavond. (kunnen we er ook nog wel bij hebben vandaag).
Omdat we het vandaag wel een beetje gehad hebben, besluiten we wat simpels te eten en gaan bij de supermarkt blikjes vis en yoghurt halen (brood hebben we nog over van gisteren) en eten dit in onze kamer. We maken nog contact met een jong stel uit Utrecht, die ongeveer dezelfde route maken en met een drankje en zoutje delen we onze ervaringen.

Geen opmerkingen: