woensdag 15 december 2010

Brussel

Dit jaar hebben mijn nicht Elly, haar man Rinus en wij besloten om voor de kerst een paar dagen naar Brussel te gaan.

Donderdag vroeg in de middag komen we bijna gelijktijdig aan bij het hotel. De weersvoorspellingen zijn niet al te optimistisch maar we houden het droog.
Het is een drukte van belang zo vlak voor de kerst maar dat was te verwachten. We gaan lopend naar het centrum wat zo'n 25 minuten vergt. Om de Grote Markt heen zijn wat kerststalletjes, maar niet zo veel als in Duitsland.

Niet dat het erg is want bij deze stalletjes hebben we nog nooit wat gekocht, met uitzondering dan van Glühwein om lekker in de stemming te komen.
Ook voor de kinderen is er voldoende vertier te vinden in de vorm van draaimolens. Alleen zijn hier geen brandweerauto's, bussen en paarden te vinden maar allerlei grote insecten en fantasierijke vogels e.d.
 
Bij het Beurs worden de beelden met rose spots beschenen.
Dat Hergé uit deze buurt komt is te merken aan de diverse muurschilderingen die Brussel rijk is.
Op dag twee besluiten we eerst naar het René Magritte museum te gaan op de zgn. Kunstberg, dat is niet zo ver lopen van ons hotel en een bezoek hieraan stond al langer op mijn wensenlijstje.
Omdat Elly en Rinus niet eerder een uitgebreid bezoek aan Brussel hebben gebracht, gaan we daarna naar het Atomium.
We kopen een dagkaart voor het openbaar vervoer en laten ons rijden met bus en metro. Elk metrostation heeft een andere uitstraling. Soms is het mozaïek, dan weer een muurschildering of zoals hier, vogels van TL-buizen.
Tegen de avond gaan we weer richting centrum om daar wat te eten en de lichtshow op de gevel van het stadhuis te bewonderen.

Zoals ook voorgaande avonden besluiten we in de hotelbar nog wat te drinken alvorens we naar bed gaan.
Het was weer heerlijk om wat dagen met z'n vieren door te brengen en zien nu al uit naar volgend jaar, maar dan weer in een andere stad.

Geen opmerkingen: