vrijdag 27 mei 2011

Donderdag 26 mei (Oakhurst > Yosemite > Merced)

OK, we gaan na een lekker ontbijt weer op pad. Na een kort ritje komen we aan bij Yosemite. We worden gesommeerd de auto op het parkeerterrein te zetten omdat de weg afgesloten is.
We kunnen wel met de shuttlebus naar de grote bomen in Mariposa Grove. Dat doen we dan ook maar. Overal liggen nog behoorlijke hopen sneeuw, zodat ook Glacier Point niet te bereiken is.
Onderweg zien we dat er hard wordt gewerkt aan een nieuwe trail, die een grotere afstand tot de wortels en bast van deze reuzenbomen moet krijgen om deze zo meer bescherming te bieden.
Al zijn het echte reuzen, ze houden er niet van om aangeraakt of betreden te worden. Het blijft een wonder dat uit een relatief kleine zaaddoos zo'n reus kan groeien.
Links de zaaddoos van de Sugarpine (ongeveer 20 cm) en rechts die van de Sequoia.
Nadat we tot aan de tunnelboom zijn gelopen
keren we terug naar de parkeerplaats om de watervallen te bekijken en een sandwich in te slaan in Yosemite Vilage. Het weer is zo lekker dat we de verleiding niet kunnen weerstaan om lekker buiten te eten. Om de auto ergens te parkeren valt niet mee, het is zo vreselijk druk op de parkeerplaats dat we ver van de winkel pas een plekje kunnen vinden. We slaan wat in en intussen haalt Gerard de auto op om verder het park in te gaan.
De watervallen zijn weer fantastisch dit jaar.
Iemand is blijkbaar zo enthousiast geworden dat hij zijn schoen is vergeten.
Bij de Bridalveil is het altijd een natte boel zodat we weer als smurfen het water proberen te trotseren.
Dit lukt maar gedeeltelijk, er is zoveel nevel en het water gutst over het pad dat we het na een aantal meters maar weer opgeven.
Foto's nemen is hier geen optie, je ziet niets anders dan watermist.
De Bluebirds houden zeker ook van nattigheid en zijn redelijk aan mensen gewend geraakt, zij komen dan ook dicht in de buurt zodat ik ze kan fotograferen.
 
Vlak bij het pad naar Yosemite Fall
eten we onze sandwiches en genieten van het zonnetje. Omdat het op de picknickplaats niet zo druk is komen er mooie vogels langs om een kruimeltje mee te pikken.
Om 16:00 uur besluiten we dat we maar weer eens op zoek moeten gaan naar een slaapplaats en vertrekken uit Yosemite via Mariposa, richting Merced. Hier overnachten we.

1 opmerking:

Hans Swets zei

Hallo Jose,
Eindelijk tijd om je blog verhaal te lezen, ik ben nu weer up to date. Leuke die verschillende temperaturen onderweg!
Morgen ga ik mwet de groep weer naar Manhattan, overmorgen naar Buffalo.