zaterdag 28 mei 2011

Vrijdag 27 mei (Merced > Monterey)

Niet zo'n lange trip vandaag. Via Los Banos, waar we de truckstop (vermeld op de blog van Hans) blijkbaar niet langs de weg ligt die wij rijden, naar Monterey. Het zit me niet mee dit keer met de trucks.
Onderweg zijn we even gestopt om bij een fruitkraam heerlijke aardbeien en kersen te kopen.
 Daar heb ik dan eindelijk toch een aardig exemplaar kunnen vastleggen. 
De kraam bleek naast een veld met artisjokken te liggen. Ik heb nog nooit gezien hoe deze nu eigenlijk in het wild groeien. Maar nu weet ik het.
Bij aankomst in Monterey, waar de zeemist gelukkig alleen boven zee hangt en niet boven het land, worden we aangenaam verrast door een band van "oudere" heren die een heerlijk lay-back deuntje spelen.
  We hebben wat in hun tippot gestopt en blijken een van de weinigen te zijn die dit doen.
  
We worden niet alleen met hun muziek verwelkomd maar ook met het geluid van de zeehonden die elk zo hun eigen plekje in de zon willen verdedigen.
Hoe komt die zeehond trouwens op dat hekje? 
Op Old Fisherman's Wharf wordt je aan alle kanten verleid door restaurant medewerkers die je hun heerlijke clamchowder willen laten proeven. 
Als je van elke gelegenheid gebruik maakt, is je honger gestild zonder dat je een restaurant in hoeft. We proeven er een paar en maken alvast een keuze voor vanavond.
We lopen nog wat rond, maken foto's van zeehonden, otters en een man met hond op een surfplank en gaan langzaamaan weer naar de auto terug om een slaapplek te regelen. 
We willen hier twee nachten blijven om het beroemde zeeaquarium te bezoeken en een tripje te maken naar Big Sur.
Als we iets gevonden hebben, zetten we de koffers in de kamer, nemen een drankje en vertrekken te voet weer richting Wharf voor het avondeten. We bekijken bij thuiskomst nog even op het internet of er morgen zeemist wordt verwacht zodat we kunnen beslissen of we morgen naar Big Sur gaan of toch maar naar het zeeaquarium. De vooruitzichten zijn gunstig, dus het wordt zeer waarschijnlijk Big Sur. Morgen lezen jullie wat het is geworden.

Geen opmerkingen: