zondag 29 mei 2011

Zaterdag 28 mei (Monterey)

Het weer is inderdaad zo mooi dat we op pad gaan naar Big Sur. Omdat we langs Carmel komen, besluiten we daar eerst een kijkje te nemen. Op het strand staat een tafel met mensen er omheen met schepnetjes, plastic zakjes, limonade e.d. Het is voor de kinderen om een beachcleanup te houden. Zouden ze bij ons wel eens mogen doen.
Na een rit langs de mooie kustweg met langsvliegende pelikanen komen we bij Big Sur terecht waar we koffie drinken en een sandwich eten.


Buiten een felgekleurde bus, die is omgebouwd tot een bar, zien we ook mooie felgekleurde motoren met prachtige schilderingen erop. Zelfs de helm is geheel in stijl.
Langs het terras loopt een stroompje waar jongelui op een binnenband zich met de stroom mee laten voeren.
Ook kun je er op een stoel in het water zitten om je voeten te koelen.
We kijken wat rond in de local store en komen warempel de twee Nederlanders tegen met wie we in Page een gesprek hadden. Ook voor hen is de laatste week ingegaan en zijn ze nu op weg naar Los Angeles.
Hierna gaan we de 17 Mile Drive rijden.
Het is behoorlijk druk, het is immers memorial weekend, dus veel mensen nemen het ervan. Het valt ons op dat er erg veel Aziaten op pad zijn. We stoppen op vele mooie plekken en zien zeehonden, aalscholvers (deze zitten te ver weg voor de foto), meeuwen, eekhoorntjes enz.
Ook gaan we nog naar Pacific Grove om te kijken of die dit jaar ook weer zo mooi in bloei staat, en inderdaad, net zo mooi als vorig jaar.
We willen daar wat gaan drinken maar ontdekken dat het leuke zaakje, waar we vorig vorig jaar zaten, nu leeg staat. We gaan daarom terug naar Cannery Row om daar wat bij de Brewing Company iets te drinken en wat kleins te eten. Het wordt een lekker biertje met hot wings, en hot zijn ze zeker.
Om 18:00 uur gaan we er weer weg en dan gaat het plots regenen. Maar wij hebben een topdag gehad. De hele avond blijft het nat en wordt het winderig en koud.

Geen opmerkingen: