maandag 16 mei 2011

Zondag 15 mei (Page > Kayenta)

Vanochtend de zon  vanuit mijn bed op zien komen boven Lake Powell. De wolken zijn helemaal verdwenen en het belooft een mooie dag te worden. Jammer dat er heel veel wind staat. Na al het gedein van de RV (en misschien ook wel van een beetje teveel wijn), heb ik behoorlijk last gekregen van duizeligheid en ga ik voorin zitten. Gerard rijdt vandaag het eerste stuk, dan kan Aad het in Kayenta overnemen om hem de sensatie te laten ervaren om voor het eerst Monument Valley binnen te rijden.
Allereerst stoppen we even bij het motel waar Hans deze week zal overnachten met zijn groep om de beloofde dropjes en hopjes af te geven. 
Nog wat boodschappen ingeslagen. Ook de anderen hebben last van "zeebenen" als ze te lang achterin  moeten zitten. Op het terras van het visitors center eten we een sandwich en drinken een sapje.
Jammer dat de muziek vandaag niet door de buitenspeakers te horen is. Ik besluit dan ook even mijn telefoon op speaker te zetten voor net dat beetje extra sfeer.
Het waait enorm en worden haast gezandstraald, geen goede omstandigheden voor foto- en filmapparatuur.
Bij Gouldings Camp Park checken we of er nog plaats is en besluiten hier te overnachten. We hebben een prachtig plekje met uitzicht op de "mittens".
Uitzicht vanuit ons slaapkamerraampje. (Bestaat er een mooier uitzicht?)
Hopelijk wordt het een mooie zonsondergang. We gaan daarom op tijd eten bij Gouldings Lodge.
Jammer, het valt een beetje tegen. Het waait niet, maar het stormt. Het zicht wordt hierdoor ernstig benadeeld, er is zoveel zand in de lucht. Tse 'Bii'Ndzisgaii (Dal van de rotsen) een betere benaming zou nu zijn dal van de storm.
Tegen beter weten in wachten we toch tot de zon ondergaat.
Het zal wel weer een onrustige nacht worden met deze wind. Morgen dus nog niet van de zeebenen af.

2 opmerkingen:

Hans Swets zei

Hallo Jose en Gerard,

Ik heb het verslag van dag 1 tot hier gelezen. Spannend! Hoe bevalt het reizen met de RV?

José Passchier zei

Buiten het constante deinen, bevalt het prima.