dinsdag 16 augustus 2011

Weekendtrip naar Arnhem (12 augustus 2011)

Gerard is deze week jarig geweest en krijgt een weekendje weg. (Wat moet je anders,  als hij alles al heeft en niets weet te vragen).
Vrijdagochtend vertrek ik om elf uur richting Baarn waar ik bij Nijhof even wil rondkijken. Om half drie ben ik wel uitgekeken en bel Gerard of hij eerder weg kan van zijn werk. Helaas heeft hij om drie uur een afspraak, dus dat gaat niet door." Waarom ga je niet even naar Soestdijk om de tijd door te komen, daar zit je toch vlak bij". OK, leuk idee. Daar aangekomen koop ik een kaartje om rond te mogen lopen in de paleistuin.
Aan de voorkant van het paleis zie ik wat mensen in de gang zitten voor een rondleiding binnen het paleis. Dat wil ik ook wel.
Ik ga naar binnen en vraag of het mogelijk is. De behulpzame "lakei" stelt voor om dit na te vragen waarna ik eventueel een extra kaartje af kan halen bij de ingang. Ja, dag, daar heb ik dus geen zin in. Ik kom daar wel een andere keer voor terug. Misschien wel als de rododendrons ook in bloei staan.
Na het paleis voor en achter bewonderd te hebben
 
loop ik richting parkeerplaats als ik door Gerard gebeld wordt dat zijn bezoek al weg is en of ik naar Utrecht wil komen.
Onderweg heeft 'mevrouw TomTom' en ik weer ruzie omdat ze me weer eens de verkeerde kant opstuurt. Nadat ik haar nog een kans geef en de route opnieuw instel, kom ik dan toch in Utrecht centrum waar ik Gerard tref en kunnen we richting Arnhem.
Na onze spulletjes op de hotelkamer te hebben gezet gaan we op zoek naar een terrasje voor een drankje en daarna wat eten.
Zaterdag opnieuw de stad in om wat rond te neuzen en winkels te bekijken. Aan het eind van de dag, na een heerlijk etentje gaan we richting hotel en komen langs park Sonsbeek waar het een en ander te doen is want er staan tenten opgesteld en het is er behoorlijk druk. We parkeren de auto in de buurt en gaan een kijkje nemen. Het blijkt een evenement te zijn met cabaretvoorstellingen, circusacts enz. We kijken het programmaboekje eens goed door en vinden dat we ook maar een voorstelling moeten gaan bijwonen. Het wordt een voorstelling van Sven Ratzke die ongeveer een uur zal duren, voor wel 8 Euro p.p. (één van de duurste ;) acts, een koopje dus).Sven Ratzke wisselt cabaret af met Duitstalige liederen. Nu staan Duitsers niet zo bekend om hun humor, maar deze heeft het wel en we liggen dan ook regelmatig in een stuip. Na dit leuke onverwachte optreden gaan we de auto weer opzoeken en naar het hotel waar we nog wat drinken en daarna gaan slapen.
Zondag regent het behoorlijk en dat is een reden om nog even te blijven liggen voordat we naar de dierentuin afreizen. Om half 11 gaan we toch maar richting Burgers' Zoo. We blijken niet de enige te zijn. Het is DRUK. Omdat het toch blijft regenen gaan we eerst de attracties langs met een dak. In de "desert" wanen we ons weer even in de Mojave en Sonora woestijn.
Maken een uitstapje naar "Yosemite".

en in "Ocean" verbeelden we ons maar dat we aan een heerlijk zonnig strand zijn want buiten is het nog steeds niks.
Omdat we niet de hele dag binnen willen blijven gaan we uiteindelijk, bewapend met paraplu, de regen in. Na een poosje wordt het iets droger en kunnen de regenschermen ingeklapt worden.
Nog even door het regenwoud en een korte stop in Azië/Afrika en dan,
 


na een paar uurtjes vinden we het genoeg. Het is inmiddels wel erg druk geworden en besluiten we dan ook iets anders op te gaan zoeken.
Heel af en toe komt de zon voorzichtig door de wolken en dan is het wel erg lekker. Na ergens een drankje op een terrasje in de zon, gaan we weer richting hotel zodat Gerard dan toch nog zijn wekelijkse portie sport kan kijken.
Jammer dat door de brand in de Lopik- en Smildezender er geen geluid is op Nederland 1 en 2 (gniffel, gniffel), dat maakt het minder leuk en daarom drinken we in de bar een glaasje om het "leed" te verzachten en vervolgens wat te eten uit de hotelkeuken. Nog een kopje koffie en we gaan naar onze kamer.
En dan is het weer maandag en moet Gerard weer aan het werk.
Ik ga bij thuiskomst even bij de buren langs die voor de post een onze kat hebben gezorgd om te melden dat ik er weer ben.

3 opmerkingen:

elisabeth zei

Hoi José,

Een illusie is nooit weg. Je hoeft er niet ver voor te gaan in dit geval. Zo een verjaardag vieren spreekt me wel aan i.p.v. de hele dag van allerlei lekkers serveren aan vrienden en bekenden.

Groetjes Els

Hans Swets zei

Hoi Jose,
Vandaag het hele verslag gelezen. Leuk. Inderdaad, wat Els zegt, zo te vieren....Het is warm hier in Flagstaff, maar in Phoenix word het vandaag en morgen 41 graden, het kan dus nog erger. Hebben jullie zon???

Ga met Jos(m)é zei

Hi Hans,
Zon, regen, zon, regen. Het wisselt enorm hier. Iedere dag weer een verrassing wat we krijgen. De temperatuur is eigenlijk wel goed, zo rond de 20 graden.