maandag 5 december 2011

Valencia

dinsdag 29 november
Vandaag is het zover, we gaan naar Valencia. Naast me in het vliegtuig zit een heel grote donkere man, die zodra hij zit, begint te slapen en te snurken. Fijn!
Aan de andere kant van het gangpad zit Gerard, met naast zich een heel verliefd stel, die niet van elkaar kunnen afblijven, ook fijn!
De grote donkere man heeft waarschijnlijk een modus ontwikkeld die in werking treedt bij het opstijgen en landen, want eenmaal in volle vlucht is hij wakker.
Aangekomen in Valencia nemen we de metro en in ± 20 minuten zijn we in het oude centrum waar het nog een minuut of 5 lopen is naar het hotel. We hebben een riante, half ronde kamer op de 7e etage met een groot balkon en uitzicht over het mooie Pza. Ayuntamiento.
We zetten de koffers weg en gaan direct weer naar buiten voor het avondeten. We nemen Tapas bij Los Toneles met een glas Rioja.

woensdag 30 november
Redelijk vroeg opgestaan om eerst naar Mercado Central te gaan
daarna met de bus naar Ciudad de las Artes y las Cièncias   
Hier hebben we lange tijd rondgelopen, een IMAX-film bekeken in Hemisfèric
 
en het Museo de Las Ciencias bezocht
om daarna heerlijk in de zon te zitten, want het is zo'n 22 graden.
Omdat ik ook graag alles in het donker wil fotograferen hebben we nog even tijd stuk te slaan en dat doen we in een nabijgelegen winkelcentrum waar we gelijk even koffie drinken.
 
Na de nodige avond foto's te hebben genomen nemen we de bus terug en eten paella op het Plaza de la Reina. We zien een aantal vrouwen in lange uitbundig geborduurde jurken lopen en vragen aan het meisje dat ons bedient wat er aan de hand is. Dat wordt een beetje moeilijk want zij spreekt haast geen Engels en wij maar un poco Spaans. We begrijpen uit haar verhaal dat de vrouwen zich zo uitdossen en ter kerke gaan om zich voor te bereiden op kerstmis (Adventsperiode).

donderdag 1 december
Nog steeds heerlijk weer en we gaan vandaag richting strand. Maar eerst naar het gerestaureerde postkantoor en het gemeentehuis op het plein.
Gisteren waren er demonstranten voor het gemeentehuis zodat we er niet in konden. Vandaag helaas ook niet want de deuren zitten potdicht. Bij het postkantoor mogen we het mooie glas-in-lood plafond niet fotograferen van de bewaker. Dat zit even tegen dus lopen we maar naar Mercado de Colon. 
 
Hier geen bewaking of dichte deuren.
Het strand is erg breed en er liggen ook nog mensen te zonnebaden.
De haven biedt niet veel meer dan het circuit dat hier ligt.
 
We doen vandaag niet veel meer dan heerlijk op een terrasje zitten en van de zon genieten.
We eten bij Los Toneles, Pescadito frito, Sepia Placha, Patatas Bravas en Calamaris vergezeld van een glas Rioja.

vrijdag 2 december
Barrio el Carmen is een oude wijk in Valencia met smalle straatjes en mooie gebouwen, pleinen en beelden.
Plaça de la Mare de Déu
 
Torres de Serannos

 
Uitvaartdienst met veel paarse "jurken".
We dwalen er doorheen en stuiten ook vandaag weer op een groep demonstranten en uiteraard wéér voor een mooi gebouw dat op deze manier niet goed te fotograferen valt.
Bij Mercado central (waar we woensdag al een kijkje namen) nemen we koffie op een terrasje en dan begint het om 2 uur een beetje te regenen.
We zoeken een restaurantje op en besluiten daar wat te eten en te wachten op drogere tijden. Dat zit er echter niet meer in dus we gaan doen waar de Spanjaarden goed in zijn, we houden siësta in het hotel en zien vanavond wel verder. De hele avond blijft het echter behoorlijk doorregenen. We pakken de paraplu's en gaan toch nog even de deur uit om ergens een hapje te eten en tot slot koffie te drinken in het kleine barretje naast het hotel.

2 opmerkingen:

elisabeth zei

Mooie foto's van een bijzondere architect. Jullie zaten daar niet verkeerd. Mooi uitzicht.
Groetjes Els

Hans Swets zei

Hallo Jose,
inderdaad mooie foto's van een stad vol met interessante architectuur.
See ya!
Hans