woensdag 25 april 2012

dinsdag 17 april (Sevilla)

Vandaag is het dan zover, we gaan Sevilla weer in, mét fototoestel. Allereerst zetten we de auto in de parkeergarage en gaan te voet verder naar Plaza de España. Bij de ingang van het park drinken we koffie, want de koffie bij het ontbijt was niet echt lekker. Het gebouw op de plaza is werkelijk overweldigend, overal waar je kijkt mozaïek plaquettes en geglazuurde tegels, zelfs de brugleuningen zijn helemaal geglazuurd.  
Het is hier al een drukte van belang, vooral veel schoolkinderen. Nadat we rondgekeken hebben gaan we richting de wijk Santa Cruz. Een gezellige wijk met veel smalle straatjes met restaurantjes, souvenirwinkeltjes en tapasbarretjes. Op een werkelijk schattig pleintje, waar er alleen maar rust heerst, nemen we ieder een pilsje, tapas calamaris en Serranoham. We stappen, na de krant te hebben gelezen, weer op en komen uit bij de Santa Maria kathedraal waar we een kaartje kopen om de kathedraal van binnen te zien en vergapen ons aan de grootsheid en rijkdom van het ex- en interieur.
De klokkentoren kan ook beklommen worden en dat doen we dan ook.
Hier zijn geen trappen maar een helling die rond het midden van de toren omhoog gaat, dit is veel beter te doen dan traplopen. Ik kom dan ook makkelijk boven bij de rondgang. Hier heb je een prachtig uitzicht over Sevilla’s mooie gebouwen en de paardenkoetsjes die op toeristen staan te wachten.   
Het is wel even schrikken als een van de klokken, die ook in de rondgang hangt, begint te luiden.
Onderweg naar de Plaza de Torros nemen we een terrasje en eten een salade. Helaas, de arena, die we vanuit de klokkentoren hebben kunnen zien, blijkt vandaag na 15:00 uur niet meer geopend voor publiek omdat er later op de dag een stierengevecht is.
Dat is wel jammer maar een kaartje kopen om dierenleed aan te zien gaat ons te ver. We wandelen verder en gaan her en der even zitten om te rusten. Het temperatuurtje is vandaag erg goed, zo’n 25o. Tegen 18:00 uur zijn we wel uitgekeken en zoeken de auto weer op.

Geen opmerkingen: