maandag 23 april 2012

vrijdag 13 april (Madrid > Salamanca)


Het is nog steeds zwaar bewolkt. We ontbijten en pakken de koffers van de kamer en gaan via Avila, waar we de tijd nemen om foto’s te maken. 
Het is hier erg koud want het ligt behoorlijk hoog in de bergen. Het kwik komt soms niet boven de 2o. De binnenstad van Avila is niet erg bijzonder te noemen, het enige wat mooi is, is de stadsmuur met 88 torens.
Na behoorlijk koud te zijn geworden gaan we naar de auto en vervolgen onze weg naar Salamanca.
Hier is het niet veel warmer. De zon schijnt wel maar er waait een koude wind. De stad is bijzonder mooi met veel imposante gebouwen. Overal is het een drukte van belang met erg veel studenten die het ervan nemen op de Plaza Mayor. Ze vormen kleine groepjes die op het plein op de grond zitten of liggen.
Heel gezellig allemaal. We bezoeken een leuk restaurantje, El Pecado en gebruiken daar de lunch.
Hierna vervolgen we onze ontdekkingstocht en gaan de kerk in en die is werkelijk erg mooi.
Weer buiten gekomen lopen we langs een jugendstil museum. Helaas is die nog gesloten, ja siësta hè? Je kunt merken dat ze hier om deze tijd van het jaar op beter weer rekenen is te merken aan de vele terrasjes die gedekt staan voor lunch, c.q. diner.  We komen langs zeer fraaie bouwwerken en winkeltjes waar alles wat met varken te maken heeft, verkocht wordt.
Wij besluiten echter om ergens binnen te gaan zitten om nog maar een drankje te drinken alvorens we het hotel op gaan zoeken. Dit ligt even buiten Salamanca en vanuit de kamer hebben we zicht op de mooie kathedraal.
Gerard neemt een bad en ik werk het dagboek bij.

Geen opmerkingen: