maandag 26 mei 2014

Waterfestijn Ypenburg

zondag 25 mei
Gerard en ik zijn vanmiddag uitgenodigd voor een BBQ bij de buren, dus hebben we nog wel even tijd om eerst een kijkje te nemen bij het Waterfestijn dat verderop in de wijk wordt gehouden.
Als we in de buurt komen horen we nog niet veel spektakel. Er zijn wel aardig wat mensen met kinderen op het veld maar veel herrie maken ze (gelukkig) niet.
Er staan diverse kermisattracties zoals diverse springkussens en een draaimolen. Ook is er een klein hockeyveldje aangelegd.
Verspreid over het terrein zijn er ook diverse kraampjes waar je wat te eten of drinken kunt kopen, maar ook zonnebrillen, droomvangers enz.
Om 13.00 uur is de start van de eerste drakenbootrace.
De boten worden in positie gebracht en wordt er om het hardst geroeid om als eerste de andere kant van de vijver te bereiken, onder het ritmische geluid van de trommelslager die op de voorkant van  iedere boot zit.
De zwanen lijken er niet erg van onder de indruk en zwemmen rustig met hun kroost verder.
De race is na enkele minuten voorbij en wie er nu uiteindelijk gewonnen heeft, is me niet duidelijk.
We stappen het "feest"terrein weer op en drinken een espresso bij het leuke Italiaanse autootje dat omgebouwd is tot koffiecorner.
We werpen nog een blik op een groepje mensen met rood/zwart gestreepte kleding. Wat zij in petto hebben is me niet helemaal duidelijk en we hebben ook geen tijd om daar op te wachten, want zo te zien kan het nog wel even duren voor ze, met wat dan ook, aan de slag gaan.
We gaan weer richting huis.
Ja ook dit is Ypenburg.
Even later schuiven we bij de buren aan voor de BBQ, die trouwens weer prima verzorgd was. Gerard heeft er in ieder geval van genoten.
Ik niet. Dit lag niet aan het eten of de gezelligheid maar ik heb voor mezelf weer eens besloten dat er wat kilootjes af moeten en ben voorlopig veroordeeld tot het nuttigen van water met poedertjes en sla.

Geen opmerkingen: