dinsdag 15 december 2015

Amsterdam Light Festival

zondag 13 december
Om drie uur rijden we met negen personen naar Amsterdam voor het Amsterdam Light Festival en een boottochtje.
We parkeren bij de VU en gaan met de metro naar halte Waterlooplein. We hebben nog tijd om eerst koffie/chocomel/gluhwein te drinken om vervolgens naar de ligplaats van de boot te stappen. Er staat al een rij mensen te wachten, maar ik heb een paar weken geleden online gereserveerd voor vijf uur en de aardige dame die iedereen een plekje aan boord wijst, is zo behulpzaam dat wij als fotografen een mooi plekje op de volgende boot krijgen en wel op de voorplecht.
Alle andere passagiers "mogen" in het overdekte deel van de boot. Hebben wij even geluk, want de raampjes blijken constant te beslaan en zien we hen regelmatig een wissertje ter hand nemen om nog iets van de omgeving te kunnen zien.
Wat ze dan wel weer voor hebben op ons is, dat zij wel de beloofde gluhwein en een stuk kerstbrood krijgen en wij pas als er iemand van ons navraag doet, na een uur ook eindelijk iets krijgen. "Ik dacht dat jullie er niet bij hoorden" is het antwoord. Nee hoor, natuurlijk, wij zijn verstekelingen.
Het is buiten dat, echt geweldig om op de voorplecht te zitten en door de grachten met verlichte objecten te varen. Voor de foto's is het wat minder want in het donker fotograferen, met lange sluitertijden, vanaf een boot geeft veelal bewogen foto's.
Na anderhalf uur varen kunnen we nu vanaf de wal gaan fotograferen voor niet bewogen foto's.
Bij de hortus is er ook van alles te zien en soms is een plaatje van de achterkant nog mooier.
Plexiglas voor een moderne "miniatuurstad" in een bakstenen wereldstad.
Ook in het Wertheimpark is er genoeg te zien.
Na nog een paar uurtjes wandelen en foto's schieten zijn we wel toe aan de terugtocht en zoeken we de metrohalte weer op.
Om elf uur ben ik thuis, heel moe maar ik had het niet willen missen.

Geen opmerkingen: