vrijdag 18 december 2015

Zaandam en Zaanse Schans

donderdag 17 december
Als ik onderweg ben om boodschappen te doen, denk ik dat ik eigenlijk gek ben, met dit uitzonderlijk warme weer van ± 15 graden kunnen we wel iets beters verzinnen.
Het besluit om om te keren en Gerard thuis op te halen is dan al heel snel genomen.
Op naar Zaandam, waar we het wel heel bijzondere hotel bekijken, een rondje binnenstad en markt doen en de lunch gebruiken bij een leuke uitspanning.
Als we de auto weer uit de parkeergarage hebben gehaald gaan we naar de Zaanse Schans, waar ik nog nooit ben geweest. Ja, ik weet het, wel reclame erover maken bij mijn buitenlandse gasten terwijl ik het zelf nooit heb gezien, schande.
We parkeren vlak voor de brug en hebben zo een prachtig overzicht met molens, bijzondere huizen voor we aan de schans zelf zijn.
Voor de tijd van het jaar is het redelijk druk, vooral Aziaten.
Geen grote camera bij me vandaag maar alleen mijn telefoon om de mooie huizen e.d. vast te leggen.
Hier moeten jullie het maar mee doen dit keer.
We lopen de weg af en zien dat er wel heel veel musea is, voor van alles, klokken, horloge, een oude winkel van Albert Heijn, en aan het eind ook nog het klompenmuseum.
Hier gaan we naar binnen.
Ik heb nooit geweten dat er zoveel verschillende klompen, uit alle windstreken, bestaan. Heel leuk om je hier te verbazen over de, soms hilarische, exemplaren.
Wat dacht je van deze zondagse klompen?
Of deze, voor naar de disco of de milionairs fair?
Stuk voor stuk allemaal prachtige stukjes van vakmanschap.
De werkplaats en natuurlijk ook een souvenierwinkel.
Omdat er eigenlijk maar één route is, lopen we via dezelfde weg terug en kopen ergens een bekertje gluhwein. Ondanks de vrij hoge temperatuur heb ik toch last van koude handen en kan ze zo lekker opwarmen aan het bekertje.
Als we naar huis rijden hebben we nog tijd over om alsnog de boodschappen te doen.

Geen opmerkingen: