zaterdag 22 april 2017

Florida Naples > Kissimmee > Orlando 15 - 21 april (week 5)

zaterdag 15 april
Het is weer zaterdag en hier hebben ze dan natuurlijk ook een farmersmarkt. In het oudere deel van Naples op 3rd Street South. Het is al aardig druk als we aankomen maar we vinden zowaar een parkeerplek vlakbij.
Wat een leuke straat is dit, veel mooie winkels en andere mooie gebouwen, overal bloemen en andere beplanting.
De heerlijkste dingen worden hier verkocht en het ruikt ook allemaal lekker. We kopen een blueberry muffin, die zo groot is dat we hem kunnen delen.
Op een verhoginkje eten we hem lekker op.
We slaan ook wat aardbeien in en die ruiken en smaken, zoals we lange tijd niet hebben geproefd. Stukken lekkerder dan die, vaak niet zoete, waterbommen in Nederland.
Dat het morgen Pasen is, is deze hond maar al te duidelijk. Het arme beest loopt zo mooi voor 'paas'joker. Waarom zet die man niet zelf de oren op?
We brengen de aardbeien naar de auto en lopen richting de Pier, slechts een aantal straten verder.
Ook hier gezellig druk met veel vissende mensen. Om hier te vissen heb je geen vergunning nodig, die is door de gemeente afgekocht.
Er wordt aardig wat gevangen en we zien dolfijnen langs zwemmen.
Als we wegrijden stuiten we op een demonstratie tegen Trump. Ik heb er maar één op de foto gekregen vanwege het verkeer, maar de rij was aanzienlijk en allemaal met tekstborden.
De hangende verkeerslichten deinen rustig met de wind mee.
Rond kwart voor drie steekt er een felle wind op en een eind verderop zien we rookwolken en ruiken ook een lichte brandlucht. Hopelijk is de brand snel geblust en richt het weinig schade aan. Er vliegt ook een vliegtuig alsmaar rondjes, zeker om te kijken of er nog vuurhaarden zijn.
De mensen snakken hier naar regen, het is al zo lang erg droog zodat er regelmatig branden uitbreken. Op onze weg hierheen hebben we ook veel geblakerde bomen en stukken verschroeide grond gezien.

zondag 16 april
Na het ontbijt pakken we onze koffers weer op om richting het volgende hotel te gaan. We volgende de US 41 zover mogelijk en komen zo ook langs de plaats waar we vanaf 1 mei een maand zullen verblijven; Sarasota. Als snel zien we dat hier in de buurt diverse grote RV handelaren zitten, zodat we eindelijk eens kunnen gaan zoeken of we iets van onze gading kunnen vinden. Als we rond half vier Kissimmee binnenrijden en bijna bij ons hotel voor deze week zijn, zien we er zelfs één aan de andere kant van de weg. Morgen even een kijkje nemen.
Helaas kunnen we op de kamer geen koffie zetten dus gaan we er vanavond even lopend op uit om ergens wat te halen. Er zijn zoveel zaakjes hier in de buurt, waaronder dit leuke ijstentje.
We hebben al snel iets gevonden waar we koffie kunnen drinken. We lopen nog wat winkels langs om te kijken of er iets bij is waar we deze week even kunnen neuzen.
Ook mijn nagels zijn zeker weer aan een opknapbeurt toe. Gelukkig zijn er diverse nagelsalons waar ik uit kan kiezen.
Dit keer worden we niet aangesproken omdat we lopend zijn. Het overkomt ons echter vaker dat we even een wandelingetje willen maken en we aangesproken worden of alles OK is. Ja hoor, alles is goed.
Amerikanen vinden het wat vreemd als je loopt, zijn ze niet gewend. Die rare Hollanders ook, pak toch gewoon de auto om naar de overkant te gaan.
Onze nieuwe aanwinst, de koptelefoon, komt Gerard vanavond goed van pas omdat de airco wat rumoerig is en hij een programma op de pc wilt volgen. Toch moet de airco nog even op volle kracht werken anders vind ik het veel te warm om te slapen. Als we naar bed gaan mag die pas weer uit.

maandag 17 april
Na het ontbijt, dat dit keer niet al te veel voorstelt, gaan we een beetje de omgeving verkennen.
Zo nemen we een kijkje bij Target, voor een HDMI kabel want de vorige zijn we vergeten in Naples.
Helaas is deze Target niet zo uitgebreid in zijn assortiment zodat we verder moeten zoeken. Bij één van de vele dollarshops hebben we ook geen geluk maar als we een Thrift Shop binnenlopen, vindt Gerard zowaar een verdwaald kabeltje tussen een gigantische berg andere spullen. Voor $ 2,= kunnen we weer de laptopbeelden via de tv afspelen.
Ik scoor nog wel een Florida magneet bij één van de dollar shops, totaal aantal magneten deze vakantie ligt nu op vier.
Zoals ik gisteren al schreef, gaan we ook een bezoekje brengen aan de RV handelaar. Nog zonder succes.
Bij Old Town lopen we even rond. "Old" is hier niet echt oud, allemaal nieuw met een oud tintje.
Één straatje met veel kermisattracties ernaast.
Wel een schattig golfkarretje.
Het is eigenlijk meer een klein amusementspark maar dan erg stil op de maandag.

Wij hebben van een mede hotelgast gehoord dat er op vrijdagavond wel wat te beleven valt. Dat moeten we dan maar afwachten. Nu is het overal erg rustig want de vele snowbirds zijn weer terug naar hun huis elders in het land.
Op de terugweg komen we langs een nagelstudio waar ik naar binnenstap en besluit hier mijn nagels een opknapbeurt te laten geven. Met een nieuw kleurtje erop kan ik er weer een poosje tegen.
Als ik terug ben bij het hotel kunnen we nog even van de zon genieten achter het hotel met uitzicht op het meer.

Vanavond hebben we (pas) onze eerste real American steak gegeten bij Longhorn Steakhouse en daarna rijden we door naar Old Town waar de attracties mooi verlicht zijn.

Er is één attractie SkyCoaster, waar je liggend 100 meter omhoog wordt gehesen tot aan de top van de achterste paal om vervolgens met een swing weer naar beneden te komen (een soort schommel dus).

dinsdag 18 april
Ik doe de was in de trommel terwijl Gerard deze gelegenheid aangrijpt om een paar mijl verderop de tickets voor diverse parken die hij gisteren online besteld heeft op te gaan halen.
Ik zal er dan toch aan moeten geloven, vrees ik.
Waarom je de tickets niet op de mail krijgt wordt dan pas duidelijk, Je moet namelijk, absoluut met ID, in persoon tekenen voor ontvangst omdat men, heel Amerikaans, alle verdere verantwoordelijkheid hiervoor bij de klant neer wil leggen.
Als ik een paar uur later de was staat te vouwen komen de buurman en Gerard me halen want er wordt zo direct een raket gelanceerd bij Kennedy Space Center en dat kunnen we vanaf de bovenverdieping misschien wel zien. Ik laat de was voor wat het is en loop mee naar boven. Helaas is de bewolking net in de richting waar we moeten kijken een beetje te dik dat we er niets van kunnen zien.
Volgende lancering 30 april. Jammer dan zijn we niet meer in de buurt anders was dat een mooie dag geweest om het Space Center te gaan bezoeken.
De buurman komt later op de dag ons nog even een briefje brengen met een link naar de site waarop je kunt lezen wanneer er lanceringen gepland staan. Misschien handig voor wie in de buurt is en dit wel eens wilt meemaken.
Na drie uur begeven we ons naar het zwembad en blijven hier een poosje liggen. Op een paar eenden na zijn we de enigen.
De bewolking wordt steeds dikker en op sommige plekken best wel driegend, maar het blijft droog en de temperatuur heel aangenaam.

woensdag 19 april
Bezoek aan SeaWorld. We zijn er al lekker vroeg en kunnen dichtbij de ingang parkeren. Wij komen voornamelijk voor de dieren en zeker niet voor de achtbanen en andere attracties. Als ik dit zo zie, een heel stuk op de kop, dan krijg ik het al benauwd.
De eerste show is van de dolfijnen. Voordat deze dieren hun kunsten vertonen worden er een stuk of tien ara's los gelaten die vlak over de  hoofden van de bezoekers scheren.
Al duimend wachten op wat er komen gaat.
We lopen langs Journey to Atlantis naar het Antarctica deel.
Zal deze pinguïn nu geen stijve nek hebben as hij/zij wakker wordt?
Volgende stop, de Sky Tower, waar je omhoog wordt gebracht net als bij de Euromast en je een fraai overzicht over het hele park hebt.
Hier zie je Journey to Atlantis en Antarctica bij elkaar.
De verschillende rollercoasters.
De zeeschildpadden en enorme walrus.
Het bassin van de orka's waar voorlopig nog geen nieuwe show wordt gegeven en de orka's dus op hun gemak hun rondjes zwemmen.
De volgende show is pas om half vier. Dat houdt in dat we nog 1½ zouden moeten wachten.  
Dat wordt een beetje teveel, we zijn hier al vanaf negen uur vanochtend en vinden het nu wel weer genoeg voor vandaag en gaan richting uitgang. Omdat we toch een 14 dagen ongelimiteerd entreebewijs voor 4 attractieparken hebben aangeschaft kunnen we gerust deze show voor een volgend bezoek bewaren. Zo'n online te bestellen combiticket is trouwens een absolute aanrader, je bent dat bedrag anders al kwijt als je 3 maal een standaard dagticket koopt en dan is gratis parkeren, (15 tot 20 dollar per dag) ook nog eens inbegrepen.

donderdag 20 april
Op het programma staat vandaag Disney Springs. Ik heb me niet ingelezen en ben dus helemaal blanco van wat me te wachten staat. Volgens locals mogen we dit niet missen.
Als de auto in de parkeergarage staat lopen we het gebied in en het blijkt eigenlijk niet meer te zijn dan de zoveelste Mall maar dan voornamelijk geënt op het Disney gebeuren. Veel winkeltjes met kleding, souvenirs, maar vooral ook eettentjes.
Ook een winkel met Lego in alle kleuren en een grote draak in het meer.
We lopen wat winkels door en vooral de kerstwinkel is leuk om te bekijken. Niet goedkoop als je je hele kerstboom met Disney ballen en figuren wilt volhangen (prijzen starten zo'n beetje bij $ 55,00 voor 3 ballen/figuurtjes), maar een paar items is alleszins te doen.
Nu staat mijn zolder al vol met kerstspullen in allerlei kleuren en voor een familiekerst met alleen volwassenen zie ik dan ook de noodzaak niet zozeer om iets aan te schaffen dus houd ik me maar (moeizaam) in.
Nadat we bij Starbucks koffie hebben gedronken gaan we maar weer eens richting ons motel, nog een Mall of Outlet kan ik vandaag niet meer verdragen. Niet helemaal mijn ding, zeg maar.
We kopen nog wat broodjes, water en beleg en de rest van de dag is het niets doen.
Als we aan het eind van de middag nog even het zwembad ingaan ontdek ik dat de lantaarnpalen wel erg veel weghebben van het logo van de Taco Bell aan de overkant.

vrijdag 21 april
Pretpark nummer 2, Aquatica.
Net als vorige keer zijn we weer erg vroeg want het is slechts een paar mijl van het hotel vandaan.
Er is een strand met heel veel ligstoelen en parasols waar we een plekje zoeken om vooral uit de zon te blijven.
Gerard is verzot op zwemmen en maakt al snel een rondje om te ontdekken wat er zoal is.
Ik houd het op mijn bedje wel uit hier, water is voor mij alleen lekker als het een douche is en om te drinken. Maar dat is niet erg, iemand moet toch op de spulletjes passen.
Ik vermaak me uitstekend met het bekijken van mensen in alle soorten en maten die langs komen.
Als we trek krijgen pakken we de handel in en gaan bij één van de restaurants in de rij staan voor eten.
Het eten is er snel maar dan moet er nog afgerekend worden en dat heeft heel wat meer voeten in aarde. Bij twee kassa's is er slechts één koppel voor ons, dus dat is lekker denk je nog. Nou dat is geheel verkeerd gedacht want er gaat van alles mis. Je kunt hier in het park namelijk een polsbandje halen met een streepjescode en via je creditcard wordt het dan verrekend. Ik zie van alles gebeuren, drie keer scannen, bonnetjes nakijken, telefoon checken en dan een nummer intoetsen, niet goed, opnieuw maar weer. Cheffin erbij halen, opnieuw scannen, creditcard door de gleuf halen, nog maar een keer de bonnetjes bekijken. Optellen en aftrekken in het kwadraat en dat alles in een tenenkrommend laag tempo, nee op dit gebied kunnen ze best nog wel wat efficiëntie leren van ons Nederlanders.
Inmiddels is ons eten echt koud geworden en het eind van dit ritueel is nog lang niet in zicht dus besluiten we ons dienblad maar achter te laten en het elders te proberen.
Bij de volgende eetgelegenheid eerst maar even kijken of er bij de kassa wel personeel staat dat weet hoe je moet afrekenen. Tevergeefs, overal lange rijen wachtende mensen met koud geworden eten.
We weten genoeg en nemen de wijze beslissing om buiten het park te gaan eten.
Vanavond rijden we bijtijds naar Old Town want daar zouden oldtimers geshowd worden en life music gespeeld worden.
We vinden al snel een vrije parkeerplek en, in  tegenstelling tot wat wij hebben gezien in de folder en op internet, staan de auto's niet in de hoofdstraat maar aan de buitenkant van het complex.
Ook zijn er weinig oldtimers maar wel muscle cars e.d. Jammer hoor, oldtimers vind ik nou net zo leuk.
Popcorn in alle kleuren en smaken.
Het duurt nog even voor het donker is en daarom lopen we nog een rondje, maken een praatje met een oudere man die vol vuur een verhandeling houdt over heden en geschiedenis van Amerika en Europa.
Gerard vindt het erg leuk om met hem hierover van gedachten te wisselen, de man blijkt erg goed op de hoogte te zijn van het Europese podium al beziet hij de materie wel nadrukkelijk met de Amerikaanse bril.
Het wordt drukker en drukker maar bij de attracties blijft het wat rustig. Af en toe waagt iemand een swing met de SkyCoaster. Ik zie mezelf daar nog niet hangen hoor, op 100 meter hoogte.
De meeste mensen zijn te vinden aan de barretjes en bij de life band, waar ook een paar dames zich aan line dance wagen.
Na een poosje houden we het voor gezien en rijden terug naar het hotel waar we bij de receptie een beker koffie meenemen voor op de kamer.

2 opmerkingen:

Jan Steenweg zei

Leuk en dan heerlijk weer, hier heeft het aardig gevroren, het is net herfst.
Gr Jan(Wilde een Tuin)

Elly van den Berg zei

Weer mooie beelden, maar, hebben jullie nog naar een RV gekeken of niet??
Werd eerder in het verhaal geopperd........
En het vriest hier inderdaad.....