zondag 24 juni 2012

Jaarlijks terugkerend culinair festijn

zaterdag 23 juni
Al jaren hebben onze buren de traditie om de eerste zaterdag van de zomer een culinaire festijn te verzorgen om de zomer in te luiden. Zo ook dit jaar, met als thema Duitsland.


Het gezelschap bestaat ieder jaar uit vrijwel dezelfde mensen, de twee kinderen met partner, enkele familieleden, goede vrienden en een paar (fijne) buren, waaronder wij. Bij elkaar zo'n 20 personen.
Om 09:00 uur beginnen de voorbereidingen in de tuin. Het zonnescherm wordt neergelaten en, omdat er misschien wel een bui kan vallen, wordt er een groot blauw afdekzeil over de halve tuin gespannen, zodat de gasten droog kunnen zitten.

 


We worden  verwacht rond 15:30 uur. Sluitingstijd nog niet bekend, maar dat kan wel eens heel laat worden.
We worden ontvangen met Weißwein und Bier. 

 

Om een uur vijf moeten we een plaatsje aan een van de tafels opzoeken omdat het eten wordt geserveerd. Allereerst een klein garnalenhapje en vervolgens Pilzsuppe, Kartoffelsalat, Bratwurst enz. enz.
De zwager uit Duitsland mag zich bezighouden met het bereiden van de worsten.

 
Het smaakt allemaal heerlijk en we vermaken ons uitstekend.
Voordat we het nagerecht geserveerd krijgen duik ik met een van de andere gasten de keuken in om de stapel borden, glazen en bestek weer schoon te maken. (De buren beschikken helaas niet over een vaatwasser). Maar ja, voor wat, hoort wat.
We hebben dan ook wel een extra glas wijn verdient na deze taak (vinden we zelf in ieder geval).
Het blijft lang gezellig en we gaan dan ook pas om 23:00 uur weer een deur verder (thuis).
  
Bedankt Paul en Joke voor dit jaarlijks terugkerend culinair festijn.

Geen opmerkingen: