zondag 23 december 2012

The Day After 21-12-2012 (China Light Rotterdam)

zaterdag 22 december
Sinds enige maanden spreekt 21-12-2012 veel mensen tot de verbeelding.
Ik heb destijds gezegd: Als de wereld er op 22 december nog is dan geef ik een feestje.
En zoals altijd: belofte maakt schuld en heb ik deze week Ferry en Hugo per sms laten weten dat, als we er dan allemaal toch nog zijn, zij uitgenodigd zijn voor een etentje. 
Om dit enigszins memorabel te maken moet het geen gewoon etentje worden bij een "gewoon" restaurant, dus ging ik op zoek naar iets speciaals.
Helaas was mijn eerste optie, het Penthouse restaurant in de Strijkijzer van Den Haag al volgeboekt zodat ik iets anders moest bedenken.
Nu is er in het park naast de Euromast in Rotterdam het grootste Chinese lichtspektakel van Europa waar wij toch al een kijkje wilde nemen. Dat moest het dan maar worden met aansluitend een diner in het Euromast Restaurant (ook hoog boven de grond).
Om 17:00 uur hebben we afgesproken bij ons thuis. Het regent pijpenstelen dus dat is iets minder en ook de reden waarom we pas om 18:00 uur richting Rotterdam gaan. 
Hierdoor kunnen we wel weer een parkeerplek vinden vlak naast de Euromast. 
Voorzien van paraplu's gaan we de loopbrug over naar het park en zien het veelkleurige spektakel al van een afstand.
Er zijn niet veel mensen die de regen trotseren en daardoor kunnen we, zonder gedrang, alles in volle rust bekijken. Het heeft wel wat, regen, donker, lekker Chinees muziekje en alle mooie kunstwerken in het gras maar ook in het water.
We raken haast niet uitgefotografeerd. 
Omdat we pas om 21:00 uur een tafel in het restaurant hebben, drinken we eerst koffie en nemen er een kleine loempia bij. De maag begint al een beetje te protesteren.
Hierna de regen weer in en nog een rondje door het park naar de uitgang en de loopbrug weer over naar de Euromast. We laten onze kaartjes checken en gaan naar boven. Nog te vroeg voor onze tafel, dus dan nog maar even met de Euroscoop draaiend naar 185 meter boven de grond. Helaas hangt er wat mist en kunnen we niet ver kijken. Wel zien we de lichtjes van China Light en een klein beetje van de lasershow die er ook gegeven wordt.
Om 20:30 uur is er een tafel vrij en mogen we aanschuiven. 
Op de bouillabaise na (die we teruggestuurd hebben) is het eten prima en we kletsen gezellig tot het eind.
Omdat er tussen de gangen wel erg veel tijd wordt genomen (± een uur), besluiten we geen dessert te nemen, rekenen af en zoeken onze jassen weer op en gaan richting auto. 
Na nog even nagekletst te hebben gaan de jongens naar huis.
Het was gezellig.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig.
Gr Jan

Anoniem zei

Het was inderdaad gezellig :)
X Ferry

Hans Swets zei

hi jose, mooie foto's. Tot wanneer is het evenement?

José Passchier zei

China Light duurt tot 14 februari.Kosten € 15,00