woensdag 1 juni 2011

Dinsdag 31 mei (San Francisco)

Vandaag begin het grijs en regenachtig.
 
Na het ontbijt hebben we eerst onze plaatsen gereserveerd in het vliegtuig en online ingecheckt. Om 11:00 uur zijn we dan toch maar weggegaan richting Treasure Island.
Nog steeds regen en het eiland op zich is ook niet erg interessant. Het biedt wel een mooi uitzicht op SF en een mooi standbeeld, maar verder alleen maar kille barakken.
Op naar Napa Valley want daar is volgens de buienradar het mooiere weer.
Nou, dat is niet helemaal waar. Ook hier hebben we behoorlijke regenbuien. Nadat we in Napa bij Safeway een sandwich hebben gehaald en een beker koffie (die we in de auto opeten en -drinken, vanwege de regen) gaan we maar weer terug richting SF. We willen nog wel een keer met de cablecar een ritje maken en proberen in de buurt een parkeerplek te vinden, maar de enige optie is een parkeergarage voor $ 8 per uur. Dat vinden we te veel en besluiten de auto maar weer in de garage te zetten van het hotel. We lopen vervolgens naar het beginpunt van de cablecar
om tot de ontdekking te komen dat de wachtrij wel erg lang is en besluiten om dit maar te laten voor wat het is en wandelen op ons gemak richting Pier 39.
We nemen een kijkje bij de oude schepen die daar onderaan een werf liggen.
Omdat we pas om 19:00 uur hebben afgesproken met  Aad en Fredda drinken we eerst nog ergens een biertje tot ik tot de ontdekking kom dat ik ben vergeten wat zand van het strandje te pakken vlak bij de werf. Ik besluit om toch nog even terug te gaan en laat Gerard achter bij zijn biertje.
Na terugkomst neem ik er ook nog een en gaan we op weg richting pier 39, onderweg nemen we nog een clamchowder en gunnen de meeuwen onze  crackertjes die we erbij krijgen.
Nog voor de afgesproken tijd komen we Aad en Fredda tegen en zoals afgesproken gaan we ergens wat  eten. Dat gebeurt bij een van de restaurantje met uitzicht op de Golden Gate en Alcatraz. Er wacht ons een mooie afsluiting van de laatste dag, mooie luchten en een klein beetje rode gloed van de zon.
We gaan lopend terug naar het hotel, maar stranden nog bij een gezellige bar en nemen daar onze laatste Tequila Sunrise en  Mojito van de vakantie.

Geen opmerkingen: