vrijdag 30 september 2011

Waterbus Rotterdam - Alblasserdam 30 september

Deel vier van mijn weekplan gaat vandaag uitgevoerd worden.
Ik pak de auto, rijd naar Rotterdam Willemskade, parkeer in de garage onder de Erasmusbrug en neem de waterbus.
 
Misschien wil ik wel naar Kinderdijk om de molens te kieken maar, bij nader inzien hoeft dat eigenlijk niet want ik ben er al vaker geweest. Ik zie wel waar ik afstap. De skyline van Rotterdam is vanaf het water heel leuk en de vaartocht op zich erg prettig met het mooie weer.
 
De tweede stop is al bij Ridderkerk. Hier moet je zijn als je naar de molens wilt. Jammer dat de molens aan de andere kant van het water liggen en ze vanaf het water niet zichtbaar zijn. Je moet dus nog een gewone bus ernaartoe nemen. Ik besluit op de boot te blijven en stap de volgende stop van boord (Alblasserdam). Hier is echt niets te beleven in de buurt van het water. Ik neem dan ook na een half uurtje de waterbus weer terug naar Rotterdam. Lekker in de zon uitwaaien op het achterdek.
Het "Witte Huis" was eens het hoogste kantoorgebouw van Europa.
 
Het Zalmhuis is een restaurant tussen vier bijzondere gebouwen vlak naast de Brienenoordbrug.
Mocht ik nog een keer deze trip doen dan stap ik bij de eerste stop van boord, drink wat bij de lunchroom naast de steiger om vervolgens weer terug te gaan. Dan heb je echt het interessantste deel wel gehad.
Voor de kosten hoef je het echt niet te laten. Naar de eerste halte Krimpen a/d IJssel € 1,60, tweede halte Ridderkerk € 2,41. De parkeergarage was een stuk duurder.

Nu ik toch in Rotterdam ben ga ik langs de biologische slager op de Mariniersweg om vlees in te slaan.
Zo, dit was een heerlijk zomerweekje, nu nog een weekend erachteraan en ik ben de vele regenbuien van de afgelopen maanden al bijna vergeten.

1 opmerking:

Hans Swets zei

Hallo Jose,
Ik heb de 4 verslagen gelezen. Nog net op tijd om van het zomerweer te genieten.....