woensdag 9 september 2015

Terugblik op vijf maanden Amerika

We zijn nu alweer een week thuis en het is bijna of we niet zijn weggeweest, alhoewel we thuis af en toe nog wel moeten zoeken naar alle spulletjes die door de gasten op een andere plek zijn achtergelaten. Komt allemaal wel goed in de loop der tijd. Ik denk dat ze in Amerika ook af en toe hebben moeten zoeken naar hun spullen. Je weet soms echt niet meer uit welke kastje je iets hebt gehaald en zet het op goed geluk terug in de hoop dat men het snel weer vind als ze het nodig hebben.
In ieder huis duurde het ook wel een poosje voor je weet waar alles staat, maar na een week ben je zo gewend dat je weet waar het servies, de kruiden, schoonmaakspullen en wat al niet meer te vinden zijn.
Dat niet alles werkt zoals thuis went ook snel, alleen vergat ik af en toe dat veel pannen hier geen koudgreep hebben en een pannenlap geen overbodige luxe bleek. (AU)
Ook was het soms weer een uitdaging hoe de douchekraan werkte. Het verschilt hier nogal eens met de werkwijze van kranen (hierover maak ik een apart blogverhaal).

Een verrassing ook bij thuiskomst was, dat er enkele cadeautjes zijn achtergelaten, echter zonder vermelding door wie. Van enkele hiervan kunnen we de afkomst wel raden maar er blijven bij sommige cadeautjes toch vraagtekens.
Wij stellen dit zeer op prijs en kunnen dan ook niet anders denken dat men het in ons huis ook fijn vond.
De achtergelaten boeken geven in ieder geval weer genoeg leesvoer voor mij, maar ook voor de eventuele volgende gasten.

Zouden we het weer doen? Zeker.
Maar dit zou echter nooit gekund hebben als we geen geweldig thuisfront hebben die, als het nodig is kleine hand- en spandiensten verrichten tijdens onze afwezigheid.
Zo moest er post worden nagekeken op belangrijkheid, was er plots een zonnescherm wat niet meer werkte en waarvoor nieuwe bedrading moest worden getrokken, een wc die bleef stromen (oorzaak, een loszittende tie-rip), terwijl wij juist, net voor we weggingen, een  nieuwe wc haddden geïnstalleerd. Bij wisseling van nieuwe gasten moest er gecontroleerd worden of alles nog voldoende op voorraad was en schoon was achtergelaten voor de nieuwe gasten, ook al was de afspraak dat men het net zo netjes moest achterlaten als het werd aangetroffen. Gelukkig hebben we daar ook geen enkele klacht over ontvangen, alles bleek prima in orde.
De heg groeide ook al maar door en moest worden gesnoeid.
Misschien vergeet ik nog iets, maar wij zijn onze jongens en de buren bijzonder dankbaar voor de klusjes die zij hebben gedaan en af en toe zelfs een paar uurtjes hebben doorgebracht met de tijdelijke bewoners en natuurlijk de twee goede vrienden die de boel iedere keer hebben gecontroleerd en zonodig aangevuld.

Doen we het op dezelfde manier? Nee, dat niet.
Het blijkt dat ik toch wel graag zelf alles onder controle houd en niet afhankelijk hoef te zijn van de goedheid van het thuisfront en wij zullen dan ook (waarschijnlijk) niet langer dan twee maanden achtereen weg gaan. Dat is nog te overzien.

Wat wij uiteindelijk vonden van de bezochte staten.
New Mexico is geweldig, prima eten, fijne mensen, mooie natuur maar volgende keer iets noordelijker graag.
Arizona, ja wat moet ik hier nou nog over zeggen, het blijft mijn favoriete staat.
Californië komt op een zeer goede tweede plaats en als je dan toch in een stad moet wonen, dan komt San Diego wel op de bovenste trede. 
Oregon is prachtig met mooie stranden, erg veel groen en zeker de moeite waard.

Kortom, we hebben een wereldtijd gehad.

Geen opmerkingen: