Over mij


Wie: José Quartel, (1951 en getrouwd met Gerard Passchier)

 • Welkom op mijn reis- en fotoblog.
  Fotografie heeft eigenlijk al heel lang mijn aandacht, maar verder dan een compactcamera was ik nooit gekomen. Uiteindelijk ben ik er pas in 2005 echt mee begonnen. Eerst een zgn. hybride camera gekocht. Dit leek me eenvoudiger dan steeds lenzen te moeten wisselen. Van de techniek wist ik echt niets, daarom heb ik mij aangemeld voor een basiscursus, en later een vervolgcursus, want ik wilde meer begrijpen dan alleen het knopje 'automaat'. Ook ben ik in 2005 lid geworden van de Leidschenveense Fotoclub, en sinds 2010 bestuurslid.
  Uiteindelijk in 2008 overgestapt naar een spiegelreflexcamera omdat deze meer te bieden heeft en een stuk sneller is.
  Omdat reizen ook mijn interesse heeft, heb ik in 2009 besloten om mijn fototripjes en reisverslagen niet meer alleen voor mezelf te houden maar via dit blog te publiceren.
  Her en der zullen er nog wat imperfecties zijn, daarom ontvang ik graag een (opbouwende) reactie op mijn foto's en verhalen. Tips of opmerkingen zijn ook altijd welkom! Onder elk verhaal vind je hiervoor de mogelijkheid door op de reactielink te klikken.

Wat

 • Alles wat ik interessant, opmerkelijk of leuk vind.
  Architectuur heeft mijn voorkeur, maar ook  foto's van landschappen, Macro en af en toe wat personen.
  Graag ga ik er, alleen of met de fotoclub, op uit om opnames te maken en deze achteraf, indien nodig, te bewerken in Photoshop.

Waarmee

 • Ik fotografeer met een digitale spiegelreflexcamera: 
  Nikon D300S
  Nikkor AF-S DX VR 18-200 mm
  Nikkor AF-S DE VR 70-300 mm
  Tokina AT-X M100 Pro D
  Kaiser Zigview S2B
  Triggertrap Phonetrap
  Sony DSC-RX100M3
 • Veel plezier met het lezen en bekijken van mijn foto's.