donderdag 12 september 2024

Hortus Botanicus Leiden

zaterdag 7 september
Fotoclubuitje naar de Hortus in Leiden. Het heeft al een lange tijd op mijn verlanglijstje gestaan en nu ga ik dan eindelijk daar een bezoekje brengen.

Om elf uur verzamelen we met zeven leden bij de ingang waarna we ieder een eigen kant op gaan. Ik ga als eerste naar de tropische kas waar ik verwelkomd wordt door het geluid van de kikkers.

Ik zie ze (nog) niet maar hoor ze als de beste.
Na een tijdje zie ik er één en als je eenmaal weet hoe ze eruit zien, dan zie er steeds meer. Ze zijn heel klein, ± 2 cm.

Je ziet hier de meest mooie en vreemde platen.








Het is hier behoorlijk warm, en dat is te verwachten, maar na een tijdje krijg ik het toch iets te warm en ga ik even afkoelen in de open lucht.
Om twaalf uur verzamelen we weer voor koffie of een ander drankje en gaan dan weer terug voor de volgende fotosessie.
Nu ga ik niet meer een kas binnen maar neem een kijkje in o.a. de Chinese tuin.


De Japanse tuin is momenteel niet erg fotogeniek, dus die sla ik over.
Om twee uur gaan we weer richting parkeerplaats en naar huis.
De parkeerkosten nemen wij drieën voor onze rekening omdat Johanneke heeft gereden.
De overige leden zijn per fiets gekomen en blijven nog even rondhangen in het park.
Het is zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan en misschien wel diverse keren per jaar omdat er altijd wel iets anders in bloei staat.

dinsdag 10 september 2024

Gerard 75 jaar; Weekendje weg met de familie

vrijdag 9 augustus
Morgen wordt Gerard 75 jaar en om deze gelegenheid met de familie te vieren hebben we een huis gehuurd in Beekbergen voor acht personen.
Omdat Hugo &Valeria vandaag beiden nog moeten werken kunnen ze niet zo vroeg vertrekken en rijden wij met Ferry &Michèle mee zodat Hugo met onze auto kan nakomen.
Ook hebben we een reservering gemaakt bij een restaurant in Voorst met een grote speeltuin waar we wat kunnen eten en direct Esmée kunnen oppikken die ook een nachtje bij ons zal doorbrengen.


Nora en Esmée spelen naar hartenlust op alle toestellen die er zijn en wij bestellen intussen wat te eten.
Als het tijd is om in te gaan checken bij het park brengt Ferry eerst mij erheen want nu hebben we een extra passagier en dat past niet met z'n allen in de auto.
Na de check-in loop ik alvast richting het huis dat we hebben gehuurd en dat valt zeker niet tegen, wat een mooi groot huis hebben we dit weekend tot onze beschikking.


Ik loop een rondje en zie een hottub, sauna en warempel een klein eilandje met twee luxe ligbedden, terwijl er op de terrassen voor en achter ook al twee eethoeken staan en nogmaals twee ligbedden.


In het huis is er ruimte volop, op de zolderverdieping is zelfs een heuse game-installatie, dat zal zeker in de smaak vallen bij de jongens en meisjes.


Als we allemaal gearriveerd zijn en onze tassen hebben uitgepakt is het tijd voor een drankje in de zon.


De hottub wordt gevuld voor vanavond na het eten. Als iedereen uitgebadderd is kunnen de volwassenen, zoals gewoonlijk als we bij elkaar zijn, ook een spelletje spelen.

zaterdag 10 augustus
De ontbijttafel wordt buiten gedekt en de meisjes hebben een stoel versierd voor opa's verjaardag. Als iedereen gegeten heeft en de cadeaus zijn uitgepakt is het tijd om naar de Apenheul te vertrekken. Ooit, in een ver verleden ben ik er wel eens geweest maar volgens mij is het nu veel groter en vooral veel, heel veel, drukker.


Als ik het, na een paar uur slenteren, welletjes vind gaan Gerard en ik richting uitgang waar we wachten op een terrasje tot we weer compleet zijn en kunnen we op weg naar de uitgang waar Esmée wordt opgehaald door haar moeder. Wij drinken nog even een glaasje en gaan vervolgens naar het restaurant wat de jongens hebben gereserveerd.

zondag 11 augustus
Het is ook vandaag behoorlijk warm maar we willen toch wel even naar de Loenense waterval. het is druk op de parkeerplaats maar aan de andere kant van de weg kunnen we een plekje vinden. Na vijf minuten lopen bereiken we de waterval met behoorlijk koud water.


Nadat we op de terugweg eerst een ijsje hebben gegeten gaan de jongens nog langs een supermarkt terwijl wij met Michèle en Nora terug naar huis gaan. Nora wil graag nog wat rolschaatsen.
Als wij op het terras achter het huis zitten hebben zij hun schaatsen aangetrokken en gaan.
Even later komt Nora heel verdrietig en onthutst terug om te zeggen dat mama is gevallen. Wij snellen naar de weg en zien Michèle op de grond met een pols in een verontrustende stand. Inmiddels zijn er omwonenden bij haar en hebben zelfs al 112 gebeld. Gerard belt Ferry zodat hij snel hier kan komen. Nog voor de ambulance er is, is hij er ook al. Na controle van de pols wordt de arm verzorgd en moet Ferry met haar naar het ziekenhuis voor nadere controle. Na een paar uur krijgen we te horen dat, wat we al hadden vermoed, haar pols is gebroken en thuis een operatie moet plaatsvinden. Met haar arm in het gips en de andere arm in een rekverband komt ze later die avond weer terug. Wat een vreselijk onfortuinlijk einde van zo'n leuk weekend.

maandag 12 augustus
Vandaag moeten we richting huis en alles moet klaar zijn vóór tien uur, nou dat gaan we natuurlijk niet halen met iemand die met twee armen niets mag en kan doen. Ik bel naar de receptie en leg uit wat er gebeurt is en krijg gelukkig respijt tot elf uur. Met vereende krachten maken we alles aan kant en ruimen ook de spulletjes van Ferry en Michèle op en zetten alles is de auto, terwijl Ferry haar helpt met douchen en aankleden. Om klokslag elf uur leveren we de sleutels in en kunnen we weg. Na wat sympathieke opmerkingen van de leiding en de opmerking, o, daarvoor was die ambulance gisteren op het park, krijg ik een kortingsbon o.i.d. die ik maar aan Michèle geef.

donderdag 29 augustus
Bij nacontrole van de operatie,is gebleken dat er ook nog een breuk in haar andere hand zit, wat ze niet eerder hebben geconstateerd en dus ook niet meer in het gips kan. Wat een pech kan je hebben.