zondag 23 juni 2013

Verregend weekend in Rockanje e.o.

vrijdag 21 juni
Eerste zomerdag....
Heerlijk hoor, bij het opstaan regent het pijpenstelen en de zon laat zich niet zien.
Voorspelling is dus niet zo gunstig voor een weekendje weg aan de kust. De bedoeling was om de 28e te gaan maar de zoon van een goede vriend trouwt op die dag en heeft ons hiervoor uitgenodigd.
Nadat ik Gerard van de trein heb gehaald gaan we richting  Rockanje.
Het is inmiddels tijd voor het eten als we aankomen in Oostvoorne en zoeken als eerste dan ook een restaurant alvorens naar het hotel te gaan. Hier heeft de recessie blijkbaar nog niet toegeslagen want de tent zit vol.
Tegen de tijd dat we ons geïnstalleerd hebben in de hotelkamer is het al redelijk laat. Morgen gaan we de omgeving wel verder verkennen.

zaterdag 22 juni
De zon schijnt als ik wakker word. Helaas is dit maar van zeer korte duur. Tegen de tijd dat we ons ontbijt op hebben regent het al weer. We hebben hier op gerekend en laten ons hierdoor niet weerhouden en gaan toch op pad. Tussen de buien door is het uiteindelijk toch droog en smelten zullen we evenmin.
In Brielle is het behoorlijk druk ondanks de harde wind en de regen.
Soms moeten we toch wel even schuilen als het te erg wordt en bij een van de tussenstops hebben we een mooi uitzicht over het plein waar ik de volgende foto's kon schieten van mensen die onder een paraplu en onder een luifel schuilen tegen de soms striemende regenvlagen.
Warmer dan 15 graden is het zeker niet.
In Hellevoetsluis bezoeken we het overdekte winkelcentrum om toch ook even droog te lopen. Als we uitgekeken zijn en het centrum verlaten komt zowaar heel even de zon tevoorschijn.
We gaan tegen het eind van de middag richting strand en drinken wat bij een van de strandtenten. Door de harde wind is het voor de kitesurfers goed toeven op het water. Ze schieten als een razende voorbij.
Om vijf uur zien we zowaar aan de horizon een smalle strook zonlicht. Het is erg rustig in de strandtent dus hier worden vandaag geen goede zaken gedaan.
We eten vanavond in het hotel. Na het eten speelt Gerard een partijtje biljart en bekijk ik een tijdschrift.
De supermaan die vandaag te zien moet zijn blijft helaas achter de wolken.

zondag 23 juni
Vannacht regelmatig wakker geweest en de gelegenheid genomen om te kijken of de maan wellicht toch nog zichtbaar is. Helaas, er is nog steeds teveel bewolking en het regent gelukkig ook weer.
Na het ontbijt gaan we richting Maasvlakte om daar een stukje over het strand te rijden met onze "nieuwe" 4-wheel drive.
We nemen een kijkje bij een groep duikers die les krijgt en op het punt staat het koude water in te gaan.
Als we thuis komen blijkt er zowaar een zonnetje te schijnen en kunnen we nog even in de tuin zitten.
We spreken de buren die, ondanks het slechte weer van gisteren, toch een geslaagd culinair Caribisch feestje hebben gegeven waar wij dit jaar helaas niet bij aan konden schuiven.

1 opmerking:

Hans Swets zei

Hoi Jose, hier het warmste weekend in 18 jaar...Phoenix 46 graden, Laughlin 49. Celsius dus!