maandag 3 februari 2014

Blijdorp

zondag 2 februari
Wat treffen we het met het weer. Heerlijk zonnetje maar helaas een beetje veel wind.
Om 10:00 uur rijden we met twee auto's en acht mede-fotografen naar Blijdorp. De parkeerplaats is al goed gevuld. We nemen het treintje naar de andere kant van het park waar zich nog drie mensen bij het clubje aansluiten.
Nadat we uitgebreid de flamingo's hebben gefotografeerd gaan we uiteen om uiteindelijk weer samen te komen om 12:00 uur in het restaurant voor de lunch.
De zon heeft menig gezin naar buiten gelokt en het is dan ook een drukte van belang met kinderwagens en lawaaiige kinderen.
Bij de grote apen kunnen er haast geen foto's meer genomen worden en dat ligt niet aan het aantal bezoekers maar meer door het hekwerk wat men heeft geplaatst zodat de apen niet voortdurend worden lastig gevallen door mensen die op de ramen slaan, en een donkere laag folie op de onderste helft van de ramen. Jammer, maar er is nog genoeg over om op het kaartje vast te leggen.
Na de lunch verspreiden we weer om uiteindelijk om 16:00 uur weer bij de uitgang bij elkaar te komen.
Regelmatig komen we elkaar bij een of ander dierenverblijf weer tegen.
Dat de dieren ook een beetje in de war zijn van de hoge temperaturen deze winter, zijn ze al vroeg bezig om voorbereidingen te treffen voor het baltsseizoen en materiaal te verzamelen voor een nest.
Alhoewel sommigen nog wel een bezoekje aan de kapper kunnen gebruiken.
Om ongeveer 15:00 uur ben ik weer aangeland bij het beginpunt en ga ik oceanium in om het lab te bezoeken waar ik ooit een leuke foto heb gemaakt met allerlei potten en flessen vloeistof in de meest mooie kleuren. Het is dan ook een grote tegenvaller als blijkt dat dat alles weg is en er alleen een lelijke achterwand is overgebleven.
Maar wat er wel is, is dit. My kind of scenery.
Met een echte Roadrunner.
Ook aan de hele kleine dieren wordt gedacht, zoals hier voor de metselbijen.
Bij de prairiehondjes staan twee clubleden die het ook wel gezien hebben.
We nemen een kop koffie en gaan op het terras in het zonnetje zitten en wachten op de overige leden.
Gelukkig duurt het niet zo lang meer tot iedereen om 16:00 uur weer bijeen is want stilzitten wordt op den duur toch wel een beetje fris met de zon die nu vaker achter de wolken verdwijnt.
Al met al toch een mooie dag maar het blijft een dierentuin waar de dieren opgesloten zitten, zoals dit mooie exemplaar met grote oren.

2 opmerkingen:

Jan zei

Mooie vogelkoppen vooral die Pelikaan.
Liefs Jan.

Hans Swets zei

Hallo Jose, dus een leuke dag..