maandag 28 mei 2012

Lazy (Pentecost) Sunday

zondag 27 mei
Na een bezoek aan schoonmoeder gaan we naar Schiedam om te kijken of daar iets gezelligs te doen is. Dat valt tegen en gaan verder naar Rotterdam om daar met de waterbus richting Dordrecht te varen. 
We stallen de auto onder de Erasmusbrug in de parkeergarage en lopen naar de halte van de waterbus.
Het is niet druk op de waterbus en we zoeken een plekje op het achterdek.
Na ongeveer een uurtje varen bereiken we Dordrecht.
We stappen af en lopen richting binnenstad. De terrasjes aan het water zitten behoorlijk vol, dus lopen we verder naar de binnenstad. Hier is het niet zo druk en er heerst een relaxt sfeertje.
We hebben inmiddels behoorlijk trek gekregen en zoeken een terrasje op om wat te eten. We bestellen alle twee een clubsandwich en nemen er een glas witte wijn bij.  
De binnenstad van Dordrecht ziet er beter uit dan de laatste keer dat we hier waren. Er is minder leegstand en dat maakt het toch een stuk gezelliger.
 
Na nog een glaasje wijn stappen we weer op en nemen bij de Italiaan nog een ijsje.
Langzaam aan gaan we richting waterbus en om 17:30 uur vertrekken we richting Rotterdam.
We vinden weer een plekje op het achterdek en genieten van de late middagzon. 


De pannenkoekenboot vaart ook zijn gasten, die ondertussen zoveel pannenkoeken kunnen eten als ze willen, weer naar de Van Brienenoordbrug en terug.
Als we thuis komen geven we de kat eten en voor onszelf schenken we nog wat in en gaan lekker in de tuin zitten met wat stukjes kaas, olijven en salami.
Heerlijk zo'n lazy Sunday.

1 opmerking:

Hans Swets zei

Hallo Jose,
Lang geleden dat ik in Dordrecht geweest ben....