maandag 2 september 2013

Safaripark de Beekse Bergen

zaterdag 31 augustus
Vandaag gaan we Gerards verjaardagscadeau verzilveren. Het wachten was op een datum dat we alle zes een dag weg konden, of van werk of terug van familiebezoek.
Om 9:45 uur zijn de jongens met hun vriendinnen bij ons om met z'n zessen af te reizen naar safaripark de Beekse Bergen.
We hebben pas een andere auto en om de wilde beesten op afstand te houden, laten we eerst bij een garagebedrijf op de route een bullbar monteren. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. (hahaha)
Om het plaatje helemaal af te maken komen er ook nog treeplanken bij. Een half uurtje later kunnen we weer op pad.
Aangekomen bij de Beekse Bergen kunnen we diverse tochten maken, met de boot, lopend of met de bus.
We besluiten eerst een safaririt met de bus te maken. Er staat een behoorlijke rij te wachten maar er komen vrij snel twee bussen achter elkaar.
We rijden langs buffels, neushoorns, zebra's enz. De "gevaarlijke" dieren staan, in tegenstelling tot jaren geleden, veilig op een eiland of achter hekken.
Dit neemt toch wel een beetje het "echte" safarigevoel weg.
Bij het eindpunt aangekomen zijn we precies op tijd om de vogelshow te zien.
Er zijn echter vogels bij die, gezien de aanwezige wind, liever niet hun kooi uitkomen en laten ons dan ook mooi wachten. Maar, de vogel waar ik echt naar uitkijk, komt gelukkig wel, de Amerikaanse zeearend.
Als de show afgelopen is zijn we wel wat dorstig en drinken een frisje op het inmiddels zonovergoten terras. De paraplu's die we net nog nodig hadden kunnen we de rest van de dag ingeklapt laten.
Nadat we ook een stuk wandelsafari hebben gedaan is het weer tijd om het volgende stuk met de bus te doen. Ook nu weer een behoorlijke rij. Twintig minuten wachten dan maar. We komen nu langs de panters, giraffes en een ander soort zebra's.
Als we aan het eind van de toer zijn willen we eigenlijk ook nog wel even met onze eigen auto de safari rijden. Het licht is nu zo mooi en het is ook een stuk rustiger geworden in het park. Sommige stukken zijn we helemaal alleen.
De kamelen hebben het helemaal naar hun zin en vinden het dan ook niet erg dat het er niet zo esthetisch uitziet. 
Hugo's nieuwe auto moet natuurlijk ook even op de foto.
Dan die van ons ook maar.
Nu we wel genoeg dieren hebben gezien gaan we richting Nootdorp voor een etentje bij Del Mondo en we sluiten deze gezellige familiedag af met een kop koffie thuis.

2 opmerkingen:

kees zei

Wilde binnenkort ook eens gaan, maar na het zien van al die geweldig mooie foto,s hoeft dat niet meer. Heel mooi geschoten en ook weer puik commentaar.

Ellie - Goedkoop-treinkaartje.nl zei

Echt geweldige foto's! Binnenkort zeker weer een keer naar Beekse Bergen.