dinsdag 17 september 2013

De vrienden gaan er weer op uit.

zondag 15 september
Het begint misschien wel een jaarlijks ritueel te worden, met vrienden een paar dagen weg. Niets op tegen.
Dit jaar is toch iets anders. We zijn nu niet met 10 maar met 14 personen. Een aantal hiervan gaat voor het eerst mee.
Helaas hebben we begin dit jaar van één van de vrienden uit de "harde kern" afscheid moeten nemen, maar in gedachte is hij er nog steeds bij.
We verzamelen bij Rob en Maggy, die voor de verandering maar weer eens in een rolstoel meegaat. Volgens mij vind ze dat wel lekker zo, overal heen gereden worden. Vorig jaar was het een ontsteking in haar voet en nu een gescheurde enkelband.
Geen boottocht naar Engeland dit keer maar blijven dit keer binnen de landsgrenzen. De reis gaat naar Preston Palace in Almelo.
We hebben allen een kamer op de vierde etage met een doorlopend balkon. Als het weer meezit kunnen we lekker buiten zitten. (valt een beetje tegen uiteindelijk).
Er is hier van alles te doen en te beleven. Een indoor kermis met diverse attracties, zwembad met sterrenhemel en af een toe een onweersbui, bowlingbanen enz. enz.
We onderzoeken alles. Gerard heeft het helemaal gevonden bij de botsauto's. Samen met Kees botsen ze wat af, spelen een partijtje biljart en wat al niet meer. 's Avonds is er muziek en dans.
Ineke is haar richtingsgevoel een beetje kwijt.
Dat linedance nog niet over is bewijzen deze (vooral) dames.
Om één uur is alles over en uit en worden we verzocht naar de kamers te gaan. Morgen weer een dag.

maandag 16 september
Na het ontbijt met z'n allen naar het zwembad.
Regenbuien na donder er bliksem.
is het tijd om weer een rondje door het hotel te maken. Het wordt bijna teveel van het goede en Gerard en ik kunnen het allemaal niet meer verwerken (haha) en besluiten even iets anders te gaan doen. We verlaten het hotel om even frisse lucht te happen in Almelo centrum. Na wat rondgelopen te hebben en een enkele winkel van binnen te hebben bekeken is het al weer sluitingstijd en gaan we terug naar het hotel. Als we aankomen staat er in de lobby al een hele menigte te wachten tot de deuren naar het restaurant open gaan. Eerst maar de leden van de groep opzoeken en overleggen wat we gaan doen. Het wordt een drankje in de pianobar tot het wat rustiger is geworden.
Vanavond weer muziek en dans. Gerard en ik maken het dit keer niet zo laat en gaan bijtijds onze kamer opzoeken om daar nog de krant door te lezen.

dinsdag 17 september
Laatste dag. Koffertje inpakken en ontbijten. In de ontbijtzaal lopen we al een paar vrienden tegen het lijf en na een poosje komt ook de rest de magen weer vullen.
Nog een kop koffie in de koffiecorner en wachten tot de hele meute met koffers enz. beneden komt om de sleutels in te leveren. Om iets over tienen gaan we weer richting Den Haag.
Maggy weer afgezet bij haar thuis en nog een kop koffie, afscheid nemen van elkaar. Daarna Ron en Ineke thuisbrengen, ook afscheid van nemen en naar huis.
Gaan we volgend jaar weer met de groep weg, ja graag, maar dan weer iets anders.

1 opmerking:

Anoniem zei

niet anders verwacht.....mooie foto,s en leuk verhaaltje
groetjes Kees