zondag 15 juni 2014

Weer naar Groningen

vrijdag 13 juni
Dit weekend ga ik opnieuw richting het "hoge" noorden. Nu gaat Gerard ook mee.
De reden hiervoor? Hugo moet geopereerd worden in Delfzijl, moet er één nachtje blijven en mag absoluut niet zelf autorijden.
Omdat hij morgen erg vroeg in Delfzijl moet zijn gaan we vandaag op weg naar Jan en Henri, die ons, na een telefoontje heel gastvrij onderdak aanbieden.
Om 16.00 uur halen we Gerard op in Utrecht om vervolgens gedrieën verder te rijden.
We komen, na enkele files, om 19.00 uur in Westerlee en worden hartelijk ontvangen.
Na even bijgepraat te hebben gaan we aan tafel. Hugo en Gerard gaan na het eten in de aparte televisiekamer voetbal kijken terwijl wij in de huiskamer napraten. Wat een verrassing als Nederland van Spanje wint met 5-1.

zaterdag 14 juni
Vroeg opstaan want om 09.00 uur wordt Hugo al in Delfzijl verwacht voor de operatie. We zijn prima op tijd en nog helemaal happy showt hij zijn operatiejas. Wij blijven bij hem tot hij wordt weggereden naar de operatiekamer. Sterkte jongen en tot straks.
De operatie zal ± 2½ duren en we zullen worden gebeld door het ziekenhuis over de gang van zaken.
Wij gaan intussen Appingedam en Delfzijl bekijken.
Appingedam heeft als bezienswaardigheid o.a. zijn hangende keukens.
Volgens dit bord schijnt de zon om de hoek. Dat zal wel waar zijn maar blijkbaar is het steeds een andere hoek, want we zien hem vaak verdwijnen. 
In Delfzijl blijkt niet veel te beleven, buiten wat kunstuitingen langs het water, waaronder deze vlaggen van de wapperkunst ontworpen door o.a. Marte Röling en een wonderlijk bouwwerk: Video Clip Folly.
Bij een vervallen loods langs de haven mooi oud hout en roestvorming.
Na pakweg twee uur worden we door Hugo zelf gebeld, die blijkt alweer alles achter de rug te hebben en voelt zich prima.
We zijn in de buurt van het ziekenhuis maar halen eerst wat gemengd fruit voor Hugo, want die zal wel trek hebben na zolang nuchter blijven.
Drie van de vier jongens zijn al terug van de behandeling en zien er allemaal patent uit.
Na een klein uurtje bezoek laten we ze weer alleen en via een leuke route komen we uiteindelijk weer in Westerlee terug waar we nog lekker in de tuin hebben gezeten.
Zoals altijd staat er ook nu veel kunst in de natuurtuin. Kunst van andere kunstenaars maar ook van Jan zelf.
Vele kunststukken worden ook te koop aangeboden.
Kleine insectenhuisjes/hotels.
Dat het ook voor vogels goed toeven is en zij hier hun stekje hebben gevonden, blijkt uit het feit dat er één een nestje heeft gebouwd in een kunstwerkje en in ieder geval al één eitje heeft gelegd.
Om 18.30 uur gaan we richting restaurant in Winschoten waar Jan een tafel heeft gereserveerd. We eten prima en hebben het goed naar ons zin.
zondag 15 juni
Vanochtend weer vroeg op want Hugo moet opgehaald worden, liefst vóór 09.00 uur.
Klokslag negen staan we bij het ziekenhuis waar alle jongens en ophalers verzameld zijn om afscheid te nemen en elkaar goede terugreis te wensen.
Weer in Den Haag aangekomen duikt Hugo nog even het logeerbed in om nog wat verdoving weg te slapen.
Broer Ferry komt 's middags ook nog even een kijkje nemen en gelijk Gerard een fijne Vaderdag wensen.
We zitten nog wat in de tuin en om ± half vier gaan de jongens er vandoor om medicijnen voor Hugo op te halen en hem thuis te brengen. Voorlopig mag hij zelf geen autorijden en moet hij het rustig aan doen de komende week.

Geen opmerkingen: