maandag 23 november 2015

Gemeente Museum Den Haag

zaterdag 21 november
Om half elf bij Ineke voor de deur afgesproken, we zijn maar met z'n tweeën vandaag.
Een beetje te vroeg staan we bij de deur van het museum die pas om elf uur opent. Dat komt goed uit want vlak na ons komt er een hele bus met museumbezoekers aan.
Als eerste gaan we naar de expositie Kleur ontketend met schilderijen van o.a. Leo Gestel, Rik Wouters, maar ook van Mondriaan, Monet en Matisse.
Daarna naar Ode aan de Nederlandse mode, ook hier erg veel kleur met ontwerpern van o.a. Fong Leng, Puck & Hans (in een ver verleden heb ik hier ooit eens wat van gekocht), Max Heijmans en Frans Molenaar.
Maar ook schoenen van Jan Janssen. Een geweldige schoenenontwerper waarvan ik ook een paar schoenen in mijn bezit heb.
Deze staan in het museum.
En deze staan bij mij in de kast.
Het is inmiddels tijd om iets te drinken en eten, dus op naar het restaurant met z'n drieën inmiddels, want Saša heeft zich ook bij ons aangesloten.
We kijken daarna nog bij de prachtige tafelschikkingen van Nederland dineert waar mooi gedekte tafels staaan uit diverse landhuizen/kastelen.
We kunnen ook al een glimp opvangen van de expositie Sproken/Fairytails die opgebouwd wordt.
Dat ziet er nu al goed uit.
Niet alleen de exposities zijn het vastleggen waard maar af en toe krijg je ook mooie doorkijkjes naar het restaurant. Dat een aantal mensen ons vreemd aankijkt omdat wij met onze rug naar de schilderijen staan en dit fotograferen nemen we op de koop toe.
Wat dit moet voorstellen weet ik ook niet, maar kleurrijk is het wel.
Net als deze opstelling van helmen en sommige wanden van het museum.
Daarna zakken we af naar de Wonderkamers, waar Saša ons op attendeert. Deze verrassende expositie (zeker ook leuk voor kinderen) is in het keldergedeeltee van het museum waarvan ik het bestaan niet wist, maar zeker de moeite van het bekijken waard. Een kijkdoos maar dan in formaatje groot, groter, grootst.

1 opmerking:

Hans Swets zei

Nog nooit geweest daar....