zondag 1 mei 2016

Peñìscola > Frankrijk 25 april - 1 mei (week 4)

maandag 25 april
Vandaag vertrekken we hier en gaan langzaam aan weer richting het noorden. We hebben voor twee nachten een hotel geboekt in Sitges zodat we ook nog een bezoek kunnen brengen aan Barcelona.
Als we in het hotel Galeon geïnstalleerd zijn en het bijzonder brede bed op de foto zetten (260x190),
lopen we het plaatsje door om het te verkennen. De boulevard  is breed en er staan heel wat beeldhouwwerken.
 
De zon zakt al aardig en geeft een mooie gloed op de kerk die aan de rand van het strand staat. De golven slaan af en toe zelfs over de trappen.
De kerk wordt ook gebruikt voor een fotoshoot van een communie-meisje.
 

dinsdag 26 april
Wekker gezet om zeven uur want vandaag gaan we met de trein naar Barcelona.
De reis duurt ongeveer 40 minuten, echt heel vlak langs de kust gaat het spoor. Leuke rit om te doen.
We hebben tickets voor de Sagrada Familia voor één uur, dus nog tijd zat om eerst de Rambla op te zoeken en de overdekte Boqueria markt.
Het is even zoeken want vanaf het midden van de Rambla is het, door de rijen touringcars, haast niet te zien waar het is. Gelukkig zie ik, door de ruiten van een bus, dat hele mooie Jugendstil pandje waarvan ik weet dat het er vlak naast ligt.
Ondertussen nemen we ook nog een kijkje in de kathedraal.
 
Om twaalf uur gaan we toch echt richting Sagrada Familia want we willen niet te laat komen en liefst eerst nog ergens iets drinken.
Na controle van de tickets en tas kunnen we naar binnen en dan.....WOW.

Ik moet even bekomen van de indruk die het op me maakt. Ik weet niet waar eerst te kijken.
Het is druk binnen maar iedereen kijkt omhoog en daar is ruimte zat dus hindert het niet.
Als we uitgekeken zijn wordt het tijd voor een hapje eten.
En niet alleen dat, ook ben ik wel even aan een stoel toe na, van het station naar het standbeeld van Columbus aan de Rambla dan naar de Sagrada en weer terug naar het station te hebben gelopen.
Terug in Sitges hebben we nog tijd om op het dakterras van het hotel van de zon te genieten en daarna eten we een broodje heerlijke ham bij de speciaalzaak Enrique Tomas.

woensdag 27 april
Lange reis voor de boeg naar Frankrijk waar we voor een paar dagen een huisje hebben gehuurd. Dat betekent de Pyreneeën over. Gerard besluit, na te hebben gezien wat het verschil in kilometers is, voor de tolwegen te gaan. Dat hakt er aardig in. Als we na de zoveelste tolpoort weer voor de keuze staan, tolweg of col, wil hij nu toch wel de col nemen, is slechts negen kilometer langer. Rechts afslaan dus. O jee, wat zie ik nu, een bord  dat aangeeft dat er sneeuwkettingen om moeten (we zitten op ruim 1500 meter hoogte en er ligt op de toppen een behoorlijk pak sneeuw). Wat vervelend nou, dus toch maar de tolweg. Je begrijpt zeker wel dat ik dat niet echt erg vind.
We bereiken onze eindbestemming in Carla Bayle om half drie en moeten even wachten tot er om drie uur iemand op kantoor aanwezig is om ons huisje te wijzen. Het blijkt in de onderste rij te zijn aan het meer.
Geen tweepersoonshuisje zoals geboekt, maar een vierpersoons.
 Spullen uitladen en enkele boodschappen doen voor de komende dagen.

donderdag 28 april
Het is hier aanmerkelijk kouder dan in Spanje maar toch gaan we in de middag op pad. We komen zo eerst in Pamiers, alles is hier redelijk in verval en niet gezellig, volgende bestemming wordt Foix.
Als we terug zijn voelt Gerard zich niet lekker en gaat naar bed.
Het is goed dat we een vierpersoons huisje hebben want als ik uiteindelijk ook naar bed wil, ligt Gerard dwars in bed en wil ik hem niet wakker maken, dus besluit ik in de andere kamer te gaan slapen.

vrijdag 29 april
Gelukkig voelt Gerard zich beter en na het ontbijt gaan we een rondje wandelen om het meer.
In de verte zien we de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. 
Uitzicht vanuit ons huisje.
De zon schijnt weer en als we terug komen kunnen we heerlijk plat op een bedje in de zon.

zaterdag 30 april
Er is markt in  Saint Girons op zaterdag en daar gaan we naar op weg. Plotseling komen we bij een grot aan waar de weg doorheen gaat. Heel bijzonder.
De markt zelf is een mengeling van lokale kaas- en worstmakers, groente en fruit en hier en daar wat ambachtskramen. Wat een vreemde dingen hier op de markt en ook veel bijzondere mensen, mannen met rokken aan van vilt en sandalen, lange haren, baarden, kortom een alternatief volkje wat hier rond loopt.
Het is, in tegenstelling tot gisteren, koud en winderig, waardoor er ook minder kramen bezet zijn. Ook bekijken we nog de hoger gelegen plaats Saint Lizier.
Op de terugweg parkeren we de auto bij de ingang van de grot in Mas d'Azil en lopen van de ene naar de andere kant door de grot heen.

Omdat het enorm waait en af en toe regent keren we daarna maar weer terug naar ons huisje.

zondag 1 mei
Huisje opruimen, auto inladen en weer verder.
Eindpunt voor vandaag Orleans.

1 opmerking:

Elly van den Berg zei

Nog foto's gemaakt van de mannetjes in vilten rokjes en dito sandalen??
Weg door tunnel is super!
Huis(je) trouwens ook!!