donderdag 21 juli 2016

Haacht (België) (week 1)

donderdag 14 juli
Het is zover, we gaan er weer eens op uit. Rond 12 uur worden we in Haacht verwacht door de mensen waarmee wij de komende twee weken ons huis zullen ruilen.
Wat is dit toch een fantastische manier om "vakantie" te vieren. Geen hotelkamer met weinig ruimte, maar net als thuis een huis met ruimte om je ook in een ander land "thuis" te voelen met alle faciliteiten die je gewend bent. Ik raad je dan ook aan eens een kijkje te nemen op de site Home for Exchange en alle mogelijkheden te bekijken, en misschien ook wel de stap te wagen om tot huizenruil over te gaan. Ons bevalt het in ieder geval uitstekend.
Maar genoeg reclame voor nu, over naar het hier en nu.
We komen inderdaad om twaalf uur aan in Haacht en krijgen na de koffie een rondleiding door het huis en het kippenhok. Na de lunch vertrekken zij naar ons huis en kunnen wij de auto leeg halen en alles een plekje geven.
Vanavond eten bij een aanbevolen restaurant, waarna we avondje rustig thuis bij de buis blijven.
Wat voor Frankrijk een feestdag moest worden is bruut verstoord door een maniak die het nodig vindt om met een vrachtwagen op mensen in te rijden met 84 doden als gevolg. Wanneer houdt dit ooit op.

vrijdag 15 juli
We blijken best moe te zijn geweest en worden dan ook pas na negen uur wakker. Na het ochtendritueel rijden we naar Leuven waar op vrijdag een markt is. We kopen heerlijke kersen en aardbeien en lopen daarna richting Grote Markt, waar de terrassen behoorlijk vol zitten.
We lopen nog een stukje door en komen zo uit bij een poortje waardoor ik aan het eind van de tuin een paar bijzondere beelden zie. Hier moet ik uiteraard even een kijkje nemen. Het blijkt de tuin van het Pauscollege te zijn.
Hier dichtbij zit Restaurant De Werf  en er zijn nog tafeltjes vrij, ziet er ook gezellig uit dus nemen we daar allebei een heerlijk glas bier en een wrap.
(Bovenstaande foto geplukt van hun Facebookpagina)

zaterdag 16 juli
Ach, we zijn toch in de buurt en rijden dan ook maar even naar Mechelen.
Een gezellig beeldengroepje zien we als we door een hek kijken bij een hofje.

De kerk bekijken we ook even van binnen.
Op de terugweg nog even naar het Kruidvat voor wat paracetamol, blijken ze die hier in België niet te mogen verkopen zodat ik echt naar een apotheek moet. Gelukkig is die er vlak naast.

zondag 17 juli
Vroeg op want we gaan naar de grote en zeer bekende zondagse antiekmarkt in Tongeren.
Ook zelfs in een parkeergarage is er antiek te koop.
Om elf uur hebben we het grootste deel van de markt gezien en gaan ergens koffie drinken met een tosti erbij, want het ontbijt is inmiddels al weer een tijdje geleden. We lopen de laatste rijen nog even langs en gaan vervolgens naar Luik, want ook hier zijn we nu dichtbij.
Ook hier is een markt maar heel anders, geen antiek maar van alles en nog wat, variërend van groente en fruit, tot kleding, huishoudelijke attributen en levende dieren.
Als we ook hier geruime tijd rondgelopen hebben, nemen we plaats op een terras voor een drankje.
Daarna weer richting auto en naar iets wat al geruime tijd op mijn verlanglijstje staat, het nieuwe Guilleminsstation dat door de bekende Spaanse architect Calatrava is ontworpen.

 

maandag 18 juli
Geen nieuws vandaag, wel mooie wolkenlucht.

dinsdag 19 juli
Wat zie ik als is wakker word en richting kippenhok kijk, ja ja, een heuse egel, die een gaatje heeft gevonden om door het hek te kruipen om wat leftovers bij de kippen weg te snaaien. 
Even later zie ik hem weer wegsneaken richting composthoop. Ach zo'n beestje moet ook eten.
Vandaag wordt het 30+ en moeten we iets zoeken waar veel schaduw is. Het wordt Planckendael, een leuke dierentuin waar we ooit eerder waren. Het is hooguit een kwartiertje rijden, lekker dichtbij dus.
Gerard heeft kaarten besteld via internet en dat scheelt weer bij de entree, hoeven we niet in de rij te staan. Het gaat hier een beetje anders dan bij ons, hier wordt de barcode niet gescand maar gewoon het nummer op een briefje geschreven en dan mogen we naar binnen.
Het is toch wel iets drukker dan we verwachten, blijkbaar zijn meer mensen op hetzelfde idee gekomen om iets schaduwrijks op te zoeken.
Een stalen wand met simpele gaten, vind je het niet geweldig?
Op één been staan en dan achterom kijken, moet je zelf eens proberen.
 Een spinnenweb, zo groot dat zelfs een voorbij vliegende olifant gevangen kan worden.
 Kasuari klimrek of uitkijkpost.

 Mooi beschilderde palen in het Oceanië gedeelte.
 Happende vissen.
 Een Bonobo familie.
 Paarden met barcode.
 Is 'ie nou echt?
 Giraffenfamilie.
 En deze, zijn die dan ook echt?
 Je zou er slaperig van worden.
 Schaduwrijk plekje.
Worden we nu niet te bruin?
 Ik wil er uit!
Als we richting uitgang gaan halen we een uitrijkaartje ad € 8,00 om vervolgens te ontdekken dat de slagboom gewoon omhoog staat. Jammer nou toch weer.

woensdag 20 juli
Vanmiddag markt in Haacht. Volgens de broodverkoopster zijn er veel kraampjes vandaag niet aanwezig vanwege het warme weer. De koelingen kunnen het niet aan. We halen snel wat te eten voor vanavond en gaan weer terug naar huis. Het valt niet mee om een beetje koel te blijven. Er verschijnen steeds meer muggen en zelfs mijn, meestal prima werkende, antimuggenspray kan er vandaag niet tegenop. Het buiten zitten houden we dan ook snel voor gezien en nestelen ons dan maar binnen met de deuren dicht en meppen alles wat we langs zien komen. Pff.

3 opmerkingen:

Hans Swets zei

Hoi Els en Gerard. Leuke foto's!

Hans Swets zei

Mijn hersens werken niet, schrijf ik Els inplaats van Jose......

José Passchier zei

Is niet de eerste keer, zal ook wel niet de laatste zijn.