vrijdag 29 juli 2016

Haacht (België) (week 2)

donderdag 21 juli
De buren hadden gisteravond een feestje, niet dat er nou veel herrie was maar het heeft me wel tot een uur of vier wakker gehouden.
Of waren het toch de muggenbulten? Ik heb bij 40 het tellen gestaakt. Alleen bij mij hè, Gerard heeft er maar twee. Nee, mijn solidariteit met deze vrouwen is ver te zoeken. Een beetje paranoia wordt ik langzamerhand van welk gezoem dan ook.
Gelukkig helpt een watje met azijn enigszins tegen de jeuk.
Het is vandaag Nationale feestdag en er staat heel wat op het Brusselse programma. We gaan tegen de middag die kant op en tot onze verbazing kunnen we redelijk in de buurt een parkeerplekje vinden. De straat oversteken en we zijn in het Warandepark waar veel te doen is.
Wel overal heel veel controle en ik moet vandaag wel vier keer de inhoud van mijn tas tonen.
Lekker zitten op het grasveld of kijken naar de capriolen van mini rally auto's, het is allemaal mogelijk.
Als we diverse evenementen in het park hebben bekeken lopen we richting Koningsplein.
Hier staan een helicopter en een straaljager midden op het plein en langs de randen van het plein diverse andere militaire voertuigen, niet alleen voor de sier maar ook machtsvertoon om kwaadwillenden zoveel mogelijk de weg te versperren.
Op de Regentschapsstraat lopen diverse groepen muzikanten en anderszins langs. Ik kan net van onder de luifel van het terras door een aantal foto's maken van een kolderiek gezelschap.
Op het Poelaertplein is ook van alles te bekijken, zoals b.v. training van politiehonden en ook hier wordt de veiligheid stevig in de gaten gehouden.
In het midden is het Atomium te zien
Monument A la Gloire de l'Infanterie.
Rond een uur of drie krijg ik toch wel trek dus lopen we dezelfde straat in omgekeerde richting weer uit en eten bij Restaurant Ravenstein een pizza en een pasta.

We zijn op tijd klaar om langs de route een plekje te zoeken voor het defilé. Tenminste, als ik over alle hoofden kan kijken want het staat hier rijen dik. Ook de koning blijkt langs te komen, maar die heb ik niet gezien. Gerard met zijn lengte daarentegen wel.
Ook hier weer overal politie om de boel in  de gaten te houden.
Waarom hebben alle paarden een dambord op hun achterwerk? Voor als ze klaar zijn met hun werk en berijders de tijd moeten doden misschien?
Het staan wordt me een beetje teveel in deze drukte en warmte en ga ik iets verderop in de schaduw op een muurtje zitten. Dan maar geen defilé. Wel zie ik, wat veel mensen net iets te laat ontdekken omdat ze de andere kant op kijken, een heel defilé in de lucht aankomen.
Door alle drukte duurt het nog een tijdje voor we de weg weer over kunnen steken en door het park naar de auto kunnen, en weer worden alle tassen gecontroleerd aan de ingang van het park.
Dit bericht geeft aan dat alles zonder incidenten is verlopen.
Het vuurwerk hebben we niet afgewacht.

vrijdag 22 juli
Eieren gekookt voor een eiersalade, want anders krijgen we ze niet op, de kippen leveren goed en ik had er van thuis ook al wat mee genomen.
Nog maar een keertje deppen met azijn en als Gerard vanmiddag gaat fietsen ga ik aan dit blog werken.

zaterdag 23 juli
Leuk hoor leven op het "platte" land, we worden nog steeds belaagd door vliegen en muggen. Ik zal maar eens vitamine B1 kopen, misschien ben ik dan minder aantrekkelijk voor de muggen en vliegen ze me voorbij want ik wordt zachtjesaan helemaal gek van de jeuk.
Nadat er wat huishoudelijk werk is verricht gaan we naar bedevaartsoord Scherpenheuvel.
In de straten rond de basiliek staan diverse kermisattracties en marktkramen. Een blauw-witte handtas rijker (in een reguliere winkel gekocht) keren we uiteindelijk weer huiswaarts.

zondag 24 juli
Nou de B1 kopen is gisteren dus niet gelukt. Kruidvat verkoopt alleen maar combinatie vitaminen en de apotheken zijn zaterdag na half één dicht. Wachten tot maandag dan maar.
Ook vandaag is er weer een grote markt in Heist op den Berg met brocante en alle andere geijkte meuk. Het is een grote markt dus een paar uurtjes zijn we wel weer zoet. Aan het eind van de rit hebben we toch wel iets heel bijzonders gekocht, een broodje en drie dozen aardbeien. Jawel, de slag is geslagen. Na een kop koffie vertrekken we richting Lier.

Mooi marktplein en heel veel terrassen.

maandag 25 juli
Gerard is vanmiddag weer een eindje gaan fietsen en brengt voor mij de B1 tabletjes mee. Afwachten of ze zullen helpen.

dinsdag 26 juli
Zoals iedere voorlaatste dag van een verblijf ook nu weer alles in orde brengen, wassen en schoonmaken, zodat we morgen verder kunnen naar ons volgende verblijf.

woensdag 27 juli
Op naar Frankrijk, maar eerst een tussenstop in Villers la Ville om de abdij te bezoeken.
Net na de opening zijn we er, lopen het terrein rond en zien dat er in de jaren die verstreken zijn sinds wij er waren, het toch wel iets veranderd is. Wat precies is niet echt belangrijk want het blijft een leuke plek voor een bezoekje.


 

We gaan weer verder richting Frankrijk maar willen zoveel als mogelijk de Périphérique bij Parijs vermijden.
Dat we in Frankrijk zitten en alles een beetje met de Franse slag gaat blijkt uit de bewegwijzering als we de borden Meaux volgen. Het eerste bord geeft aan 65 km, de volgende 58 km, dan (en ik heb het echt goed gezien) vervolgens 63, 66, 53 en 59 km. Volgens mij hebben ze er een paar omgewisseld.
Overnachting in Melun. Nadat we ergens hebben gegeten gaan we nog een eindje wandelen en komen zo bij de Seine, de brug over en iets verderop nog één. Op het eiland ertussen staat een gevangenis.
 
Nog even langs McDonald's om de email te checken want in het hotel was de ontvangst niet al te best.

Geen opmerkingen: