maandag 5 december 2016

Verrassingsuitje

vrijdag 2 december
Dat er nog iets in het vat zit voor dit weekend weet ik al, maar de spanning wordt na dit bericht nog wat verder opgevoerd.
"Hi Ma, morgen om elf uur klaar staan (met pa). Neem spullen mee voor 1 overnachting en vergeet paspoort niet. Meer zeggen wij niet".
Het koffertje is nog niet opgeborgen na ons bezoekje aan Friesland en staat klaar om opnieuw gevuld te worden.
Ik heb geen idee wat me staat te wachten wat het pakken iets moeilijker maakt. Ik zet ook maar wat te drinken en knabbels klaar voor morgenavond, mocht het zo uitkomen.

zaterdag 3 december
Elf uur precies zijn ze hier.
"We zeggen nog niets, rijd maar achter ons aan".
Dat doen we dan maar. Het gaat richting België waar we iets over de grens stoppen voor een broodje en wat te drinken. Door maar weer. Volgende stop onder een heel hoog viaduct, maar dat is niet de attractie. We lopen de straat een eindje terug en komen bij de ingang van de grotten van Remouchamps.
Wat is dit nou, zijn ze gesloten. De jongens zijn heel verbaasd want thuis hadden ze uitdrukkelijk de site bezocht om zeker te zijn dat het open moet zijn. Ook nu staat er op de site nog steeds geopend. Navraag bij het naastgelegen VVV kantoor leert dat het pas de eerste keer is dat ze een wintersluiting houden en blijkbaar de site niet hebben aangepast. Wat nu. Overleg met de VVV mevrouw, terwijl wij buiten wachten om de spanning er in te laten.
Na een ritje van pakweg 25 km. zijn we bij een andere attractie, een biermuseum in Anthisnes.
We krijgen een summiere rondleiding door het gebouw en mogen op eigen gelegenheid verder rondlopen.
Na de toren te hebben beklommen gaan we in de bierkelder een biertje drinken. In het winkeltje wordt nog het één en ander ingeslagen en gaan we verder op pad.
We eindigen uiteindelijk iets buiten Leuven, in Heverlee,  waar er kamers zijn gereserveerd in een tot prachtig hotel omgebouwd voormalig klooster: The Lodge.
Nadat we de bagage op de kamers hebben gezet nemen we de bus, die voor het hotel stopt, naar het centrum van Leuven.
Natuurlijk belanden we in een kroegje waar we een biertje drinken (Café Belge) aan de Grote Markt, daarna iets eten bij De Rector aan hetzelfde plein, cocktailtje bij Bar Nine lekker buiten achter glas.
Als laatste gaan we bij The Capital, waar ze 2.000 biertjes zouden hebben, nog binnen voor een laatste biertje. De jongens kiezen er uiteindelijk één uit de dikke bierbijbel en het blijkt dat ze er géén 2.000 hebben maar hooguit 1.999. Het gewenste bier hebben ze namelijk niet.
Het is inmiddels hoog tijd om op pad te gaan voor de laatste bus maar de bushalte waar bus 2 moet stoppen blijkt niet te vinden, de nummering begint bij de centrale halte bij 3. Ja, wat nu, lopen is toch wel ver. We nemen een taxibusje met een alleraardigste chauffeur die ook nog eens muziek op verzoek laat horen. Als we terug bij het hotel zijn (waar we een hele gang voor onszelf hebben waar onze kamers aan liggen), pakken we een stoel van één van de andere kamers en installeren ons in de onze. De jongens nemen nog een laatste, in het museum gekocht biertje en we spelen een spelletje 'raad de plaat en uitvoerende artiest' tot we om tegen drie uur dan toch maar onze bedden op gaan zoeken.

zondag 4 december
Het was behoorlijk koud vannacht, de daken zien er wit en koud uit.
Na een erg kort nachtje slaap komen we elkaar aan de ontbijttafel weer tegen. Gerard en ik hebben ons koffertje al gepakt dus kunnen we, na deze te hebben opgehaald en uitgecheckt, de autoruiten alvast ontdooien en een wandelingetje maken naar het aan de overkant liggende kasteel met grote tuin.
Alles is helemaal wit berijpt en ziet er prachtig uit. Gelukkig komt de zon al aardig door want het is wel berekoud.
We zien ± zes mensen in jagersoutfit met  grote roofvogels. Ik krijg te horen dat dit zgn. woestijnhaviken zijn.
De jongens hebben zich inmiddels bij ons gevoegd en kijken ook even rond. 
Dit grote waterrad zal niet veel meer doen, denk ik zo.
Een poosje later pakken we de auto en rijden naar Brussel. Parkeren in de garage bij de Grote Markt en lopen zo de stad verder in.
O, wat is het druk. Op de Grote Markt staat een heel grote kerstboom met veel mensen eromheen om een selfie te maken, het is dan ook werkelijk geweldig met al dat goud op de gebouwen dat nu zo mooi blinkt in het zonnetje.
Hier nemen we uiteindelijk niets te drinken want het bedienend personeel laat het afweten.
We lopen van links naar rechts en terug, door de vele straatjes en passage, langs de kerstkraampjes en komen zo bij het Délirium café terecht.
Om zelf, na de drankjes van gisteren, geen delirium te krijgen besluit ik maar om thee te nemen. Na een poosje zijn we de herrie en drukte hier wel zat en gaan verder de kou in.
Dit keer geen Manneke maar Jeanneke Pis.
We nemen bij Fritland een echt Belgisch patatje en lopen weer richting Grote Markt, waar het inmiddels nog drukker is geworden. De gebouwen staan nu allemaal in het gekleurde licht en de lichtshow is iets waar ook wij even bij blijven kijken voor we naar de garage gaan om de auto op te halen.
Het duurt pak weg drie kwartier om van -7 naar straatniveau te komen, zo druk is het in de parkeergarage.
Als we eenmaal buiten zijn is het nog niet over, ook hier chaos van verkeer dat dwars door elkaar heen een weg probeert te vinden en dan ook nog eens de vele stadsbussen die natuurlijk voor gaan.
Als we eenmaal de tunnels door zijn gaat de verdere thuisreis voorspoedig.
Na thuis nog afscheid te hebben genomen van de jongens en hen uitgebreid bedankt te hebben voor dit fijne verrassingsweekend gaan ook zij weer naar huis.

2 opmerkingen:

Jan Steenweg zei

Een weekend om nooit te vergeten.

Gr Jan(Wilde een Tuin)

Eleonora54 zei

Een superverrassing zo te zien!!
Leuk van de jongens!
Gelukkig schreef je waterrad met een d, op de foto waar Hugo op staat!😂