woensdag 14 oktober 2020

Klein weekje Noord Holland

dinsdag 6 oktober
Nadat ik mijn holterkastje heb teruggebracht naar het ziekenhuis rijden we door naar Alkmaar.Het is nog vroeg en we hebben nog niets gegeten vandaag, dus eerst maar Alkmaar zelf in en wat eten bij Heren van Sonoy.
Hierna gaan we nog wat winkelen en besluiten daarna maar naar ons verblijf voor de rest van de week te gaan en de auto uit te laden. Huis verkennen en weer op pad om wat inkopen te doen.
Als we dit gedaan hebben en opgeruimd, onze spulletjes een plekje hebben gegeven doen we de rest van de dag rustig aan. Vanavond geen zin om te koken dus dat wordt een boterham op schoot.

woensdag 7 oktober

Vandaag zou het de beste dag van de week worden voor wat betreft het weer. Nou, daar denk ik toch heel anders over. Het water komt met bakken uit de lucht en het waait enorm. Toch gaan we eropuit. Eerst naar Bergen waar we koffie drinken en af en toe de paraplu niet nodig hebben.  

Vervolgens naar Egmond aan Zee, waar we zo ongeveer uit onze verschoning waaien.

Als we op een overdekt en verwarmd terras wat willen eten krijgen we van de huiseigenaren in wiens huis we verblijven een appje uit Sardinië dat ze mooi weer weer hebben en met een cappuccino in het zonnetje op een terras zitten. Ja, ja, zij wel en ik ben helemaal niet jaloers hoor. Natuurlijk wel, ik had ook liever een lekkere temperatuur met zon, maar dat komt hopelijk volgend jaar wel weer.Zowaar wordt het vanmiddag iets beter en zien we wat meer blauw boven ons als we richting De Rijp gaan. Als we uitstappen begint het zowaar weer te regenen en stappen we eerst maar weer een kroegje binnen voor een kop koffie. Daarna houden we het droog.

In Alkmaar dreigt het wel maar de paraplu kan dicht blijven. Als Gerard een harinkje wil eten stap ik naar de overkant van de straat naar een interieurwinkel met mooie lampen. We stappen samen de winkel in en zien een toch wel erg leuke hanglamp voor boven een eettafel, jammer dat we thuis al een leuke lamp hebben maar we houden hem even in gedachte.
We drinken nog een wijntje bij café de Pilaren en gaan erna richting huis.

donderdag8 oktober
Storm en heel veel regen vandaag. We wachten het even af of we vandaag nog op pad gaan. Op deze manier heeft het niet veel zin.
Om half twee en eindelijk wordt het een beetje droger. Omdat we voor 4 uur een restaurant hebben geboekt blijft er niet veel tijd over om iets uitgebreid te ondernemen en gaan we naar de Broekerveiling die hier slechts enkele kilometers vandaag is.


Het is niet druk want we zitten met ongeveer 10 mensen in de overdekte rondvaartboot die ons door het "Rijk der duizend eilanden" voert. Ondanks het natte en grijze weer weet de kapitein een heel geanimeerd verhaal te vertellen. Na het boottochtje hebben we nog net even de tijd om het veilingdeel te bekijken waar twee mensen een paar bananen goedkoop weten te bemachtigen door op de juiste tijd af te klokken.Nu moeten we toch echt weer weg anders zijn we te laat voor de door ons gereserveerde shift bij Loetje in Bergen. We eten er een overheerlijke biefstuk en een voortreffelijke rendang maar het blijft triest om met slechts acht mensen in een restaurant te eten waar normaal wel tweehonderd mensen kunnen zitten.
Hoe lang blijft dit nog zo en sterker nog, wordt het misschien nog wel erger en kunnen we binnenkort helemaal niet meer uit eten of lekker een avondje uit? De mondkapjes blijken nu onze minste zorg, wie had dat kunnen bedenken.

vrijdag 9 oktober

Gelukkig kunnen we vandaag wat vroeger op pad en dat nemen we dan ook goed waar. We bezoeken eerst Hoorn.


Na wat rondgekeken te hebben in het o, zo rustige plaatsje willen we al weer terug naar de auto als we zien dat een café net zijn deuren opent en wij best wel een kop koffie lusten. Achtereenvolgens doen we ook Edam,




Volendam,Monnickendam en Broek in Waterland aan.

zaterdag 10 oktober
Een bezoekje aan de markt om o.a. een boeket te kopen voor de huiseigenaren, die komen morgenmiddag weer thuis. We nemen ook nog maar een doos koffiecups mee want die hebben we afgelopen dagen opgemaakt. Ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten smaken en ook nog met verschillende afmetingen bestonden, nu maar hopen dat de maat die we uitgezocht hebben goed is en ze in het machientje passen.


Tussen de buien door kunnen we toch nog het hele marktdeel aflopen en drinken onderweg koffie, kopen een stuk kaas voor thuis want je bent tenslotte niet voor niets in kaasstad Alkmaar.


We kopen ook nog een paar broodjes en, omdat ik ze thuis al een poosje niet kon vinden en hier in een smal straatje waar we toevallig doorheen lopen op weg naar de parkeergarage dus wel, groene Jalapeño's, kan ik ze mooi thuis invriezen.

Geen opmerkingen: