maandag 6 september 2021

Eerst wat cultuur en dan picknicken

zondag 5 september

Laten we het erin houden, zolang het mooi weer is, picknicken op een leuke plek.
Nadat we dit hebben gedaan op Rozenburg en Zoetermeer, beiden natuurlijk aan het water, zoeken we nu een plekje in Rotterdam aan het water.
Eerst gaan we natuurlijk wat lekkers halen voor op het stokbrood/ciabatta en een kijkje nemen aan de Rotterdamseweg in Delft waar Art Center Delft is gevestigd.


Hier staan vele kunstwerken verspreid over een groot gebied waarvan we nu maar een deel doen.



  Zit hier nou iemand heel verdrietig of heel verlegen achter een boomstronk?

Ook leuk om zelf thuis uit te proberen, diverse plastic containers en/of schoonmaakverpakkingen geperforeerd in een leuk patroon en dan een lampje erin.Deze plek is zeker de moeite waard om vaker te bezoeken en dat houd ik dan ook in mijn achterhoofd om binnenkort het resterende deel te gaan bekijken.
Nu nog een leuk plekje zoeken voor onze lunch. Uiteindelijk komen we uit bij een leuke plek direct naast de SS Rotterdam.

Hier staan een paar containers die ingericht zijn als horecagelegenheden, maar nu nog gesloten zijn. Wel staan er op deze plek meerdere picknicktafels en heb je een leuke kijk op het water en alle drukte eromheen.


Het blijft toch een vreemd gezicht, een bus door het water te zien varen.

We kunnen de auto vlakbij parkeren, op één van de vier parkeerplekjes die er, naast het reguliere parkeerterrein, zijn. Nergens staat dat het niet mag en ook geen restricties v.w.b. tijd enz. Wij blijken de enigen te zijn die hier staan want iedereen gaat direct naar het parkeerterrein of is met de fiets.
Zo, zitten we hier lekker (en gratis) dan, en dat in Rotterdam.
We pakker ons eten en drinken en zoeken een van de picknicktafels uit die niet direct op de wind staat.
Er zijn nog wel wat meerdere tafels bezet.
Nadat we hebben gegeten en van de uitbater van één van de container zelfs een parasol aangeboden hebben gekregen, besluiten we nog even een rondje te lopen en daarna maar weer op te stappen want het terras gaat binnenkort open voor mensen die van deze horeca gebruik willen maken.



Wat lijkt me heerlijk om hier een appartement te hebben met iedere dag dit uitzicht.

Bedankt voor deze leuke plek, we komen zeker nog eens terug om een drankje te doen.

Nu naar huis om de wedstrijd op Zandvoort te bekijken want die wil Gerard zeker niet missen.

1 opmerking:

Cheryl Garcia zei

Beautiful art sculptures, well done. Nice to find free parking by a gorgeous river scene. Thanks for sharing your wonderful travels.