donderdag 22 december 2022

Brugge en Gent

dinsdag 20 december
Voor mijn verjaardag heeft Gerard mij een paar dagen België cadeau gedaan. Als eerste reizen we af naar Brugge.

Het weer zit niet echt mee want het regent de hele dag maar het is gelukkig niet koud.
Op de markt is er een kerstmarkt, die bijna niets anders is dan alleen kraampjes met eten en drinken. In het midden staan enkele tafels en banken onder een afdak zodat je met je drankje en hapje toch nog even droog kan staan of zitten.


Weinig kraampjes met echte kerstspullen, niet dat ik daarvoor kom want onze zolder staat er vol mee.
We besluiten een wat drogere plek op te zoeken voor een drankje en nemen de trap naar het Duvelorium voor een overheerlijk glas Duvel.


Hierna ook de andere markt nog even over waar nog minder echte kerstkraampjes zijn en alleen maar eten en drinken voor handen is.
We gaan weer richting auto en reizen af naar Gent, het regent trouwens nog steeds.
Hier zetten we de auto in de dichtbij het hotel gelegen parkeergarage en checken in.

Voorlopig eerst maar een rustpauze inlassen voor we weer de straat opgaan.
Ons hotel ligt vlakbij het Gravensteen en vanuit het raam hebben we er dan ook zicht op.

Als ik een beetje uitgerust ben dan gaan we weer op pad om ergens een leuke plek te zoeken voor ons avondmaal.

Hier in Gent is er en wel een grotere kerstmarkt met een reuzenrad en een draaiende kerstboom waarin je ook een rondje kunt meedraaien.


Het is een gezellige drukte op straat ondanks de aanhoudende regen.
We lopen de diverse kraampjes langs en drinken uiteraard ergens ook een glühwein voor we een restaurant vinden waar nog wel een plekje vrij is. Het wordt een heerlijk Indiaas etentje vanavond.
Eindelijk is het wat droger geworden en op weg naar het hotel lopen we daarom nog een extra rondje voor de gezelligheid.
Op de kamer drinken we nog wat voor we, voor ons doen, vrij vroeg in slaap vallen.

woensdag 21 december
Zoals gewoonlijk ben ik ook weer vroeg wakker en dus tijd genoeg om rustig aan te doen tot we ergens onze eerste koffie voor de dag kunnen gaan drinken.
Nadat we onze spulletjes weer in de auto hebben gebracht gaan we opnieuw de stad in. Het is zowaar droog vandaag en met weinig wind is het echt heel lekker om buiten te zijn. Nadat we ergens koffie hebben gedronken lopen we richting de oude binnenstad maar ik merk dat ik na de bijna 20.000 stappen van gisteren vandaag niet zoveel puf heb en we houden het dan ook na een uurtje voor gezien.




Het is echter nog steeds vroeg en om niet heel vroeg weer thuis te komen gaan we eerst langs schoonzus in Hellevoetsluis voor een bezoekje.
Ondanks dat ik laatste tijd wat minder lang kan lopen zijn dit toch de leukste cadeautjes om te krijgen, een fijn uitje. Of het weer nou mee of tegenzit, het blijft fijn om in een andere omgeving te zijn.

Geen opmerkingen: