maandag 22 december 2014

Tunesië deel drie

donderdag 18 december
Jammer, jammer, jammer. Vandaag is het bewolkt en kouder dan gisteren, toch besluiten we langs het strand naar het stadje te lopen. Hier bezoeken we de lokale botanische/dierentuin, en weer zijn we de enige bezoekers.
Het is heel kleinschalig met 1 jonge dromedaris, 2 geiten, 1 schaap, 2 chiwawa's (ja, je leest het goed), diverse soorten kippen, fazanten, schildpadjes, 3 hamsters, 3 konijnen, 1 emoe, 3 kalkoenen en 1 struisvogel.
Als we alle dieren en planten bekeken hebben nemen we op een terras een glas jus d'Orange en een kop chocolademelk. Via het strand gaan we weer terug naar ons hotel en dan is het bijna weer tijd voor de lunch.
Na de lunch, in de grote zaal, zien we de jongens van het animatieteam bezig met de kerstversiering. De ladder is te kort of het plafond te hoog, in ieder geval moet hij op de bovenste stang staan om erbij te kunnen, hierbij ondersteund door zijn teammaten.
We hebben al diverse avonden dit team meegemaakt, leuke jongens hoor, maar ze bakken er niet al te veel van. Hun shows lijken nergens op maar ze hebben er lol in.
Als we nog een eindje om willen gaan op zoek naar een restaurant voor vanavond, regent het licht. Toch gaan we ervoor, echter zonder resultaat. Het enige wat we tegenkomen zijn souvenirshops en dat is nou net niet wat we zoeken. Ik wil zo graag nog een keer brick a l'oeuf eten, maar in deze regio heb ik het nog niet op een kaart gezien.

vrijdag 19 december
De zon schijnt weer en dat is toch wel fijn zo voor de laatste dag. We gaan na het ontbijt een lekker plekje uit de wind zoeken  en genieten zolang het nog kan.
Ik doe nog een laatste rondje fotografie en ga dan ook weer plat.
Een betere afsluiting van deze week konden we niet hebben.
Als bij het diner de kok ook nog Bricken heeft gebakken kan het al helemaal niet meer stuk.

Geen opmerkingen: