woensdag 4 maart 2015

Rotterdam 3x in 8 dagen

zondag 22 februari
Ladys fotography night in Rotterdam.
Met drie dames van de club (en 1 man die we echter niet hebben gezien) gaan we o.a. de Erasmusbrug fotograferen.
Het is bar koud als we onze statieven hebben opgesteld op de Kop van Zuid. In eerste instantie hadden we afgesproken om aan de andere kant te verzamelen maar de voorkeur ging toch uit naar de overkant, met zicht op de skyline van de stad. Omdat de enige man van het gezelschap met de brommer zou komen bel ik hem op om te vertellen van de veranderde planning en zeg hem op te zullen wachten omdat we wat uit de wind en het zicht van de straatkant staan. Na een klein half uurtje posten langs de straatkant, zonder succes en zonder nadere kennisgeving van het mannelijke clublid, geven we het op en gaan we onze camera's maar eens gebruiken waarvoor ze zijn gemaakt.
We waaieren en waaien wat uit en na helemaal verkleumd te zijn geworden gaan we ons maar eens opwarmen met een heerlijke kom warme chocolademelk bij Café Rotterdam.
Na een tijdje kunnen we er weer tegen en gaan de kou weer in.
Rond half negen, als het ook nog licht begint te regenen, houden we het voor gezien en gaan weer richting huis.

woensdag 25 februari
De tijd die we moeten stuk slaan, voor we terecht kunnen waar we eigenlijk voor komen, besteden we wat aan winkelen. Af en toe valt er een buitje maar niet al te erg (voorlopig). We lunchen bij het Vlaamsch Broodhuys en daarna kunnen we richting uiteindelijke bestemming.
Voor vannacht hebben Gerard en ik een hotelkamer geboekt naast de Erasmusbrug. Na wat met de recptioniste te hebben gepraat krijgen we een mooie hoekkamer met balkon en uitzicht op de brug.
Deze dag is niet al te best voor mijn telefoon en onze portemonnees. Nieuwe afstandbediening voor de TV, nieuwe naaimachine (terwijl de oude nog gerepareerd kon worden) en een nieuw scherm voor mijn telefoon, die na een val op een stenen vloer een lelijke barst vertoont.
Niet te lang bij stil staan maar, dus lopen we de Erasmusbrug over naar Hotel New York om wat te drinken.
Als we de deur openen blijkt dat het erg druk is en na een korte inspectie besluiten we dan ook rechtsomkeert te maken en een andere gelegenheid op te zoeken. We belanden weer bij Café Rotterdam met hun leuke inrichting en uitzicht.
Hierna gaan we een ommetje maken langs de visboer, waar we niets nemen, om gelijkertijd te kijken welke restaurants er in de omgeving zijn waar we vanavond kunen gaan eten. Keus genoeg maar we besluiten het bij Zenne te proberen.
Het is nog aan de vroege kant en gaan dan ook eerst even relaxen met een glaasje wijn in de hotelkamer en kijken ondertussen naar de boten die langsvaren.
Om zeven uur zijn we bij het restaurant. Zenne blijkt geen menukaart te hanteren maar een vier gangen verrassingsmenu. Nou, kom maar op met die verrassing.
Een verrassing is het zeker, en wat voor één. We eten de heerlijkste gerechten en gaan dan ook meer dan voldaan weg. Het kleine stukje lopen naar het hotel geeft ons de gelegenheid om het eten iets te laten zakken, want eigenlijk hebben we wel veel meer gegeten dan goed voor ons is.
Als we de volgende ochtend wakker worden is het een klein wereldje, een dikke mistlaag belemmert het zicht op de brug en de overkant.

zondag 2 maart
Vanavond weer naar Rotterdam, maar nu met Ferry. Dit keer een ander fotogenieke buurt in Rotterdam, het nieuwe Centraal Station. Als we aankomen in Rotterdam zien we een geweldige zonsonddergang met de mooiste kleuren. Helaas geven deze kleuren geen extra glans aan de vele hoge gebouwen hier rond het station omdat de zon ze niet bereikt.
Desalniettemin zijn er genoeg mooie punten om op de kiek te zetten.
Ook nu is het op sommige plekken wel erg koud met veel wind, maar je moet er wat voor over hebben.
Hierna gaan we naar het Noordereiland om het kantoor van Unilever te kieken.
We lopen ook nog de Willemsbrug op voor een shot van de Erasmusbrug, maar de harde wind komt recht van voren en na twee foto's vind ik het wel genoeg en vlucht snel weer naar een meer beschut plekje.
Ook nu gaan we ons weer opwarmen bij Café Rottterdam als afsluiting van een wel heel erg intensieve kijk op Rotterdam deze week.

1 opmerking:

Hans Swets zei

Er zitten echt prachtige foto's bij, Jose