maandag 29 juni 2015

Californië 22 - 28 juni 2015 (week 14)

maandag 22 juni
Point Loma revisited en, dit keer mogen we gratis op vertoon van het kaartje van vorige week.
We ontdekken dat er ook een weg naar beneden gaat en omdat we boven al eerder waren gaan we eerst omlaag.
Je kunt vanaf de parkeerplaats ook nog verder naar beneden lopen via een ietwat steil pad, maar omdat ik afgelopen nacht met mijn slaapdronken hoofd tegen de poot van het bed ben aangelopen en daardoor een heel pijnlijke en blauwe teen heb, laat ik het voor wat het is.
Ik concentreer me nu even op de pelikanen die langs vliegen.
Gerard gaat uiteraard wel een kijkje nemen.
Bij de volgende stop kunnen we ook naar beneden maar dan via een beter pad waar traptreden zijn aangebracht. Hier ga ik wel naar beneden.
We komen nu ook langs de oude vuurtoren die hier beneden aan de rand staat. Helaas kan je er niet helemaal bijkomen maar dicht genoeg voor een foto.
Toch nog even naar boven om te kijken of het uitzicht op de skyline van San Diego nu beter is dan vorige keer maar het blijft een beetje wazig, dus geen extra foto's gemaakt.
Een bezoekje aan Shelter Island staat ook nog op mijn lijstje en daar zijn we nu vlak bij.
Ook hier weer veel ruimte met overal picknicktafels en zitjes onder leuke luifels. De bouwstijl van de restaurants en hotels hier doen Polynesisch aan.(onderstaande twee foto's via internet)

Op de korte pier staan enkele vissers en de pelikanen zitten te wachten tot er misschien voor hen ook iets overschiet.
Het is maar een klein eilandje en we zijn dan ook snel rondgereden en gaan vervolgens naar het restaurant waar we een prachtig uitzicht op de stand hebben en, niet geheel onbelangrijk, lekker kunnen eten.


dinsdag 23 juni
Er staat nog het één en ander op mijn bucketlist voor San Diego en vandaag gaan we er weer eentje afvinken, namelijk Ocean Beach en pier.
Hier zijn behoorlijk hoge golven en er wordt dan ook volop gesurft. 
Jammer voor de zwemmers dat er zoveel zeewier ronddrijft. Sommige kinderen vinden het juist wel leuk en verzamelen het tot een grote hoop.
Als je het van dichtbij bekijkt is het ook wel erg mooi met die structuren.
De strandwachten houden alles nauwlettend in de gaten of iedereen wel aan de juiste kant van het water blijft zodat de zwemmers niet tussen de surfers komen en ook niet te ver in zee gaan. De mannen van de lifeguard varen onophoudelijk rond met een waterscooter en er rijdt een rescue-auto heen en weer over het strand. Een veilig gevoel voor hen die in zee zijn of gaan. (Ik houd het liever droog).
Er staat zelfs een standbeeld voor de dappere lifeguard.
Zie ik daar nou een hand?
We eten bij Wonderland Ocean Pub dat ik via internet heb gevonden en waar je een mooi uitzicht hebt over het strand en de pier. Vooral 's avonds is dit een mooi plekje om de zonsondergang te bekijken. 
Zolang blijven we niet maar als we om een uur of vijf weggaan is het al een stuk rustigr op het strand.

woensdag 24 juni
Zelfde ritje vandaag omdat er iedere woensdag een farmersmarket gehouden wordt.
De auto parkeren we een paar straten verderop en lopen langs de pier naar het strand.
De pier en het strand vanaf een andere kant bekeken.
We gaan eerst nog een uurtje luieren en daarna drinken we bij Wonderland iets voor we de markt gaan bezoeken.
Hier staan allemaal stalletjes met eten, zowel klaargemaakt als verse produkten zo van het land of uit de tuin.
Er wordt muziek gespeeld en er zijn kraampjes met kleding, sieraden en andere snuisterijen.
Een erg kleurrijk hostel.
We kopen iets te eten, drie doosjes aardbeiden en een flesje sap. Het ziet er heel gezond verantwoord uit en dat is het ook, maar het smaakt heerlijk.
Omdat we op de markt al iets hebben gegeten maak ik vanavond alleen een fruitsalade met appel, watermeloen, ananas en aardbeien met een mengseltje van zure room en marmelade erop.

donderdag 25 juni
Een bezoek aan het Balboa park staat vandaag op het plan.
Het is druk maar na even rondrijden vinden we dan toch nog een parkeerplekje.
Als we bij één van de vele musea een banner zien van Vermeer, ja dan moeten we toch even naar binnen.
Er is een speciale zaal ingeruimd voor wel geteld één schilderij van Vermeer met wat Delfts blauw en een grote plattegrond van Delft. Gerard raakt in gesprek met één van de suppoosten die ons vertelt dat zij één Rembrandt hebben uitgeleend aan het Rijksmuseum voor de "Late Rembrandt" tentoonstelling en in ruil hiervoor deze Vermeer te leen hebben gekregen. Hij blijkt ook heel geïnteressseerd in het feit dat wij warempel ook uit Delft afkomstig zijn en laat ons op de plattegrond aanwijzen waar Vermeer is geboren. Hij roept zelfs een andere suppoost erbij om hem ook te vertellen dat wij uit Delft komen en als we eenmaal in een andere zaal de overige schilderijen bekijken komt hij nog twee keer naar ons voor een gesprek om nog meer te weten te komen over ons en Delft.
Het is jammer dat de botanische tuin vandaag gesloten is want daar zou ik ook graag een kijkje nemen.
We nemen op het plein een sandwich kip die niet al te best is en vervolgen daarna onze rondgang langs alle uitbundig versierde gebouwen.
Al dit moois vergt natuurlijk ook de nodige onderhoud.
Her en der zitten muzikanten zoals een gitarist die Spaanse muziek ten gehore brengt en je waant je, met al deze rijk versierde gebouwen ineens in Sevilla, of in een tuin in India als daar een sitarspeler zit die zijn muziek laat horen.
Eén van de vele fonteinen.
Bij het Automotive museum nemen we ook nog een kijkje. Hier staat o.a. een heel bijzondere auto van Louie Mattar, de Fabulous $75.000 Car met alles erop en eraan, zoals o.a. een wasmachine, strijkplank, zelfs een waterpijp en een bar. Ook kan men een band verwisselen onder het rijden.
Niet alleen auto's maar ook mooie motoren.
Het Air and Spacemuseum slaan we over.
Wel maak ik nog een foto van een vliegtuig dat heel laag overvliegt om te landen op het vliegveld dat bijna midden in de stad ligt.
Genoeg gezien voor vandaag, we gaan naar huis.

vrijdag 26 juni
We hebben contact met het thuisfront via Skype en zien ook onze buurtjes nog even, want die zitten met Ferry en Hugo bij de dames uit San Diego in onze tuin en hebben het heel gezellig. Nadat we met hen wat kleine technische dingetjes hebben besproken, gaan we weg. Alleen even over de brug heen om wat aan de waterkant te zitten. De camera heeft vrijaf vandaag.

Zullen we nu toch niet alvast kaartjes kopen voor een baseball wedstrijd? Ach als het perse moet. Aldus rijden we naar het Petco park en kopen kaartjes voor vanavond.
Om vijf uur kunnen we al naar binnen want op het terrein ernaast is er ook een happening van bierbrouwerijen met hun specialiteiten.
Het is nu al na drieën en om eerst weer naar huis te gaan is een beetje onzinnig dus nu de auto nog ergens zien te parkeren. Er is nu nog plek genoeg maar daar betaal je dan ook wel een fors bedrag voor tijdens wedstrijddagen. Voor slechts $30,00 mag je je auto voor een paar uurtjes wel neerzetten. Ja, ja, dat moet beter kunnen. We rijden verder weg van het stadion en besluiten om bij een treinstation een plekje te zoeken en dan met de trein terug te gaan. En zo geschiede. We stappen iets eerder, bij Seaport Village, uit om alvast wat te eten en daarna de resterende haltes weer mee te rijden.
Het is een gezellige drukte op het hellende grasveldje in afwachting van de wedstrijd.
Nu is het wel jammer dat de camera vrijaf heeft vandaag maar met mijn telefoon heb ik toch een paar plaatjes gemaakt en voor betere foto's kunnen jullie bij mijn verhaal uit 2013 terecht.
Wat betekenen toch die nummers bovenop het dak? Hier wil ik toch even het fijne van weten en ga zoeken via Google, en ja hoor, gevonden. Het zijn de rugnummers die niet meer worden gebruikt omdat ze toebehoorden aan "legendarische" spelers.
Van één van hen, nr. 19, staat ook een beeld op het terrein.
We wachten niet helemaal tot het einde van de wedstrijd omdat we niet net als vorige keer als sardientjes in een blikje geperst willen worden.
Ik kijk nog één keer achterom, want een volgende keer wil ik niet meer mee.
De uitslag van de wedstrijd tussen de San Diegon Padres en de Arizona Diamondbacks moeten we dan ook via internet vernemen; 4 -2.

zaterdag 27 juni
Het is benauwd en bewolkt vandaag. Thuisblijven is saai en dat doen we dan ook niet. We wandelen de heuvel op naar de barbier, want ook Gerard is toe aan een knipbeurt. Eest lopen we wat winkeltjes langs om te kijken wat het aanbod is. Een potje dagcrème voor mij bij Rite Aid en dan naar de barbershop. Weer keurig kort geknipt staat hij een twintigtal minuten later weer buiten.
We lopen de overige winkeltjes ook nog langs en ontdekken een, naar mijn idee, tweedehandswinkeltje waar ze erg leuke dingen verkopen. We kunnen de verleiding niet weerstaan om een setje schaaltjes te kopen in de vorm van watermeloenen.
Hoe we dit ooit heel in Nederland krijgen moeten we nog uitvogelen. Ze hebben ook nog een doopvontschelp van transparant plastic te koop, ook heel erg leuk en ik kan zo maar diverse manieren verzinnen hoe en voor wat ik die kan gebruiken, maar deze is echt veel te groot om mee te nemen.
Om onze aankoop te vieren trakteren we ons op een Sundae ijsje bij McDonald's. Het is de eerste keer in deze drie maanden dat we een McDonald's bezoeken en wellicht ook de laatste. Het ijsje smaakt trouwens wel lekker, voor Gerard met aardbeien en voor mij met caramel.
Als we de heuvel weer afdalen blijven we enkele keren staan om van het uitzicht over de baai te genieten en dagdromen hoe het zou zijn om hier te mogen wonen.
Vanavond rond tien uur wordt mijn aandacht getrokken door knipperende alarmlichten bij het Best Western hotel aan de overkant.
Er schijnt heel wat aan de hand te zijn, gezien de drie brandweer- anex ambulancewagens en ook nog eens twee politiewagens, alhoewel, we zijn in Amerika en hier gaat alles met veel bombarie gepaard. We zien de hulpverleners niet al te veel drukte maken en even later wordt er dan wel iemand op een wervelplank weggedragen maar dat is ook alles. Ze vertrekken niet lang hierna met veel minder tamtam dan ze gekomen zijn.

1 opmerking:

Elly van den Berg zei

Het was weer mooi!!
Vooral al de kleurtjes van het park en het plein met parasols!!