zondag 26 augustus 2018

Twente Ballooning in het Hulsbeek, Oldenzaal

vrijdag 24 augustus
Dit wordt voor mij een paar dagen tanden bijten maar dat heb ik er zeker voor over.
We, Gerard, Ferry, Michèle, baby Nora en ik, slapen een nachtje bij mijn nicht Elly en man Rinus om met z'n allen naar Twente Ballooning te gaan kijken dat gehouden wordt bij het recreatiepark het Hulsbeek.
Gerard en ik zijn wat eerder vertrokken en hebben nog tijd om eerst wat bij te kletsen voor Ferry en zijn meisjes arriveren.
We eten allemaal eerst nog een stuk Canadese appeltaart, die ik gisteren heb gebakken, voor we op pad gaan.
Het weer is dit weekend even iets anders dan we de laatste maanden gewend zijn en zorgt ervoor dat de ballonnen wat verlaat de lucht in kunnen.
We lopen daarom eerst wat rond het water om te kijken wat er zoal te koop is en nemen wat te drinken en te eten en kunnen vanaf hier alles goed in de gaten houden.
Uiteindelijk is er groen licht voor de piloten zodat ze de gaskranen kunnen opendraaien en de lucht kunnen verwarmen om op te stijgen.
Inmiddels is het al behoorlijk druk geworden en het wordt nog even zoeken naar een goed plekje om foto's te maken.
Alle ballonnen zijn de lucht in en het wachten is op de nightglow, die vanavond gepland staat.
Doordat er buien in de lucht zaten en iets teveel wind, waardoor het allemaal wat vertraagd is, vinden Ferry (ook fotografiegek) en ik het weinig zinvol om tussendoor naar huis te gaan om later terug te keren. De rest gaat wel naar huis, behalve Gerard, die blijft voor de morele support en haalt intussen het statief en de stoelen uit de auto om later aan het water te kunnen zitten terwijl we naar de nightglow kijken.
Het is nog een goed uurtje wachten maar we zitten goed en de wind is gaan liggen, ook zijn de buitjes intussen verdwenen.
Het wordt voller en voller rond het water, goed dat we aan de vroege kant zijn en vóór ons geen mensen meer komen zitten.
Ook weer iets later dan gepland begint het spektakel van verlichte ballonnen en vuurwerk.  
Na afloop drinken we eerst nog even ons drankje op voor we de auto opzoeken. Veel mensen zijn dan al weg maar het duurt nog wel even voor ook alle verkeer dusdanig is opgelost en we door kunnen rijden.
We kletsen na afloop nog gezellig na en gaan rond twee uur in de nacht dan toch echt allemaal slapen.

zondag 25 augustus
Ook vandaag is er van alles te doen in Oldenzaal. Rond twaalf uur gaan we de stad in en drinken koffie op een terras. De regen zou om drie uur pas komen maar zo te zien komt het wel iets eerder.
We hebben nog wat tijd om enkele straatjes door te lopen en winkeltjes te bezoeken, om te schuilen voor de soms wel erg heftige buien, voor we toch maar het zekere voor het onzekere nemen en weer terug gaan.
We drinken nog koffie en nemen een laatste stuk appeltaart en, nadat Ferry en zijn meisjes weg zijn, nemen wij even later ook afscheid van Elly en Rinus en gaan ook weer richting het westen.
Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en tot snel.

2 opmerkingen:

Grebylle zei

Wat een superfoto’s heb je nog kunnen maken! Dat had ik niet verwacht!
Ik vond het “festijn” erg tegenvallen dit jaar, hoewel de foto’s anders doen vermoeden!
Wat een goede fotograaf al niet vermag.....

Versnipperaar zei

Wat een mooie foto's! Leuk om je berichten te volgen.