zaterdag 29 april 2017

Florida Kissimmee > Tampa 22 - 28 april (week 6)

zaterdag 22 april
Vandaag een tripje naar het Upside Down huis en sightseeing Orlando.
Nou het is wel duidelijk, als je van attractieparken houdt, zit je hier gebakken.
Het ene na het andere thema- en pretpark, geld uitgeven is hier dus zeker geen probleem.
Vandaag kopen we echter alleen eten en drinken en nog wat kleine boodschapjes.
Met zo'n klein tafelmodel koelkastje op de kamer kan je niet teveel inslaan en ben je wel genoodzaakt vaker de supermarkt op te zoeken.
O ja, ook nog een boek voor mij gekocht. Lekker lezen als ik even geen zin in iets anders heb.

zondag 23 april
Ook vandaag blijven we in de buurt en gaan een uurtje wandelen in het nabijgelegen park cq bos.
Het park blijkt te bestaan uit een, deels bevlonderd, pad door het bos en moeras waar je ook kano's kunt huren om de rivier te bevaren.
Ook rijden we door het historische deel van Kissimmee en tegenover Old Town maak ik een paar foto's van de beschilderde gevels van de gift shops.
De midgetgolf parken hebben bijna allemaal een piratenthema met watervallen.
Het is heel benauwd vandaag en ik krijg plots erge trek in een milkshake. Tegen onze gewoonte in gaan we die halen bij een altijd dichtbij gelegen McDonald's.

maandag 24 april
We gaan voor de tweede keer naar SeaWorld om nog een paar dingen te zien waar we vorige week niet aan toegekomen zijn.
Allereerst het tochtje door Antarctica, leuk maar niet spectaculair.
Dan de show van de zeeleeuwen en de otter, een beetje kinderachtig.
Als laatste de Orka show. Dit moet je echt gezien hebben, geweldig.
Wil je niet nat worden, blijf dan echt van de eerste tien rijen weg anders ben je echt doorweekt.
Nadat we dit gezien hebben verlaten we het park en gaan richting Winter Park, daar is een grote RV handelaar. We kijken uitgebreid rond en zien wel iets wat ons interesseert.
Als we een praatje maken met de verkoopster blijkt deze net verkocht te zijn maar er is natuurlijk net wel iets anders binnengekomen dat nog niet officieel op de lijst staat. We laten ons graag informeren en we zijn één en al oor. Deze 5th Wheel is wel langer dan we eigenlijk voor ogen hadden maar, na wat heen en weer gepraat krijgen we toch uiteindelijk te horen waar deze nu daadwerkelijk te bezichtigen is. We nemen alles nog eens met hen door en de prijs zakt ook nog eens wat, al met al, we gaan zeker kijken. Wordt vervolgd.

dinsdag 25 april
Niet weggeweest vanochtend, alleen wat foto's genomen achter het hotel aan het meer.

Om half vier gaan we toch nog maar ergens wat eten want dat is er bij ingeschoten. Ook nemen we bij het leuke ijstentje een heerlijk ijsje en ik besluit dat het ook vandaag maar moet gebeuren, naar de kapper.
We hoeven niet ver te zoeken en het is ook niet druk. Kwartiertje later sta ik weer buiten met ± 1 inch kortere haren.

woensdag 26 april
We parkeren bij het grote meer. Er staan twee roze lepelaars langs de waterkant en nog een andere vogel, die ik niet één, twee, drie herken. 
Overal liggen enorm grote slakkenhuizen. Volgens mij zijn deze van zgn. appelslakken. 
Bij het meer achter het motel heb ik hele trossen roze eitjes ervan gezien, vastgeplakt aan rietstengels.
Nadat we op één van de vele terrasjes langs het meer iets hebben gegeten en zien dat er dwars door het stadje een luidruchtige Amtrak trein voorbij komt, komen we op weg naar de auto ook zomaar twee kraanvogels tegen.
Ook langs de weg, een beeld van twee beschilderde paarden. 
Aan de andere kant van de straat het Monument of States, waar een vrouw in Amish kledij, net uit haar auto stapt om er ook een foto van te maken. (Nee ze was niet met een zwart koetsje).
We gaan verder richting Orlando Downtown. Heel wat anders hier. Slecht een paar 'oude' panden tegen een achtergrond van hoge kantoorgebouwen.
Wel weer een groot meer met park en bijzondere beeldhouwwerken.
Dit bibliotheekgebouw uit ruw beton is mooi van lelijkheid.
Op de terugweg gooien we de tank alvast vol voor onze verhuizing van morgen.
Vanavond eten we een salade. Geen zin om ver weg te gaan dus wordt het Burgerking. Keuze uit twee kipsalades, één chicken club salade en één chicken garden salade. Het verschil (buiten het prijsverschil van 10 cent), de clubsalade heeft meer sla. (tenminste, ik denk dat dat de clubsalade is). Het meisje achter de toonbank kon me op voorhand niet vertellen wat het verschil zou zijn. 
Beiden zijn we niet onder de indruk van deze salades, buiten de sla en enkele stukjes crunchy chicken zitten er twee plakjes tomaat in en een klein beetje cheddar sliertjes erbovenop. That's it.
Mijn vooroordeel betreffende fastfood ketens wordt weer eens bevestigd, hier kom ik liever niet. 
We doen het er maar mee voor vandaag.
Op de terugweg nemen we bij de receptie een beker koffie mee voor op de kamer om daar vanavond nog wat adressen van RV handelaren op te zoeken op onze route naar Tampa.

donderdag 27 april
Weer verhuizen en RV's kijken.
Bij het eerste adres hebben we niet zo'n goed gevoel. Alles ziet er een beetje shabby uit dus rijden we door naar de volgende. Hier is het zo groot dat we met een golfkarretje over het terrein worden gereden naar de voor ons wellicht interessante items.
O, wat is het moeilijk. Na anderhalf, twee uur zijn we er nog niet uit. Gerard en ik hebben allebei ons oog laten vallen op een verschillend model. Dit wordt dus alle pro's en cons tegen elkaar wegstrepen.
Bij de derde handelaar weer met een golfkarretje op pad. Hier is het nog groter en ook hier dezelfde uitkomst. We gaan weg want ik kan even geen RV meer zien, het begint me te duizelen (ook het zeer warme weer van ruin 36º werkt niet echt mee).
Als we bij ons hotel zijn aangekomen zijn nemen we alles nog even goed door en bekijken de kanshebbers nogmaals via internet.
Dat hadden we misschien beter niet kunnen doen want daar staan weer andere modellen bij die misschien ook wel in aanmerking komen.
Wat ons ook opgevallen is, dat als je iets ziet wat je interesse heeft moet je snel toeslaan want al meerdere malen is bij een tweede keer kijken het betreffende model al weer verkocht.
Morgen maar even contact opnemen met het tweede bedrijf want hier hebben we beiden toch het beste gevoel bij.

vrijdag 28 april
Pretpark nummer drie, Busch Gardens.
Ook nu waren we er weer vroeg bij, eigenlijk een beetje te vroeg want het park ging dit keer pas om tien uur open.
We zijn zowaar in vier attracties gegaan, OK. niet de meest spectaculaire, maar toch.
Het is vandaag weer zo ontzettend warm en met een hoge luchtvochtigheid dat we wat verkoeling zochten in twee van hen. De Stanley Falls en De Congo River Rapids waar we doorweekt maar opgefrist uitkomen. Ook nemen we de Skyride, die over het gebied gaat waar we eerder met de stoomtrein doorheen reden.
Van ieder continent is er wel een land dat wordt uitgelicht, zoals hier Egypte.
Er staan afbeeldingen van dieren in steen maar ook gemaakt van planten.

Er zijn ook demonstraties waar wordt getoond hoe de chimpansees wordt geleerd om verschillende handelingen uit te voeren zodat ze kunnen worden onderzocht. Dit gaat via een glazen wand met onderin een opening waardoor er wat eten kan worden gestopt als beloning.
Vroeg in de middag hebben we het park wel gezien en gaan richting hotel, waar we bij het verlaten van het park dit groepje fotografen nog aantreffen. Het is slechts een klein eindje rijden want we kunnen vanuit het hotel de rollercoasters zelfs zien.
Ik probeer of er in de lobby een beter wifi bereik is want in de kamer is het drama. Iedere keer valt het weg en moet ik opnieuw inloggen.
Gerard gaat intussen een beetje zwemmen in het leuke, maar kleine zwembad.
Even later nestel ik me dicht bij het zwembad op het terras, waar gelukkig wat schaduw is en er veel ventilatoren hangen, en lees verder in mijn boek.
De Fifth Wheel waar we eerder deze week een aanbieding voor kregen, maar ergens anders gestationeerd was, hebben we niet gevonden gisteren. Wel kreeg ik vandaag een mailtje met de foto's ervan en of we nog interesse hadden. De foto's gaven bij ons de doorslag dat dit het niet zou worden en dit ook gemeld. Bij nader inzien gaat de voorkeur uit naar een motorhome.
Maar van bellen is het vandaag niet meer gekomen.

2 opmerkingen:

Syllvia zei

Wat een leuk verslag, en wat spannend die RV's kijken.
Eigenlijk een superidee!!! Ik ben heel benieuwd hoe alles gaat, en waar jullie de rv kunnen stallen .e.d.

Veel,plezier en succes!
Groetjes Sylvia

Elly van den Berg zei

Weer erg leuk om te lezen!!
Ik heb een "5th wheel" bekeken , maar ik zou inderdaad ook voor een motorhome gaan, wegens gebrek aan een Dodge Ram!!
We wachten in spanning af wat het gaat worden!
Veel plezier en tot volgende week!