maandag 7 oktober 2019

Albuquerque 30 september - 6 oktober

maandag 30 september
We zijn redelijk vroeg op pad vandaag om de Turquoise Trail te rijden te beginnen bij het begin, in Tijeras.
Bij Sandia Crest gaan we de weg af naar het Tinkertown museum.
Volgens ons foldertje moet dit een leuke stop zijn en dat is zeker niet teveel gezegd. Het museum gaat om negen uur open en we zijn er om vijf over negen, precies op tijd dus.
Een groot deel is opgebouwd uit glazen flessen en als de zon er door schijnt zie je dit. 
Wat een geweldige plek, zo bijzonder wat één man voor elkaar heeft gekregen, je kijkt je ogen uit.
Tientallen diorama's die ook nog bewegende figuren hebben en overal een soort van spreuken enz. enz.
Als we de weg vervolgen zien we nog een dergelijke uitspanning.
Deze rijden we maar voorbij want voor nu is het wel even genoeg.
De volgende stop is in Madrid waar we koffie drinken.
Dan nog een stop in Los Cerrillos waar we een bezoekje brengen aan een winkeltje waar allerlei sieraden worden verkocht van turkoois en glazen flesjes. Er is ook een museumpje maar daar gaan we niet naar binnen.
O, al die grote turquoise stenen, daar word je hebberig van. 
We eindigen in Santa Fe waar we weer andere straatjes verkennen dan vorige week.
Ik merk na verloop van tijd dat mijn voet pijn gaat doen en denk dat er een blaar zich aan het ontwikkelen is, als we voor de lunch ergens zitten blijkt dat het bloedt. Als we klaar zijn haalt Gerard de auto zodat ik niet meer veel hoef te lopen. Thuis blijkt dat het geen blaar is maar een wondje veroorzaakt doordat de nagel van de ene teen de ernaast gelegen teen beschadigd heeft. Even goed schoonmaken, de nagel wat kortwieken en het leed is weer voorbij.

dinsdag 1 oktober
Vandaag gaan we de Turquoise Trail weer op maar nu om naar Sandia Crest te gaan. Volgens de link is het een gevaarlijke weg maar daar hebben we weinig van gemerkt. Mooie brede weg en heerlijk rustig. Onderweg komen we nog wat herten tegen, die heerlijk staan te grazen.
Als we eenmaal de top bereiken is het slechts 51º F (= 10,56º C) en zitten we op 10.678 ft 
(= 3.255 m.) hoogte. Het is helaas nogal bewolkt maar alsnog kunnen we mijlenver kijken.
We drinken koffie met uitzicht over de vallei.
Erg gezellig is het hier niet dus na de koffie vertrekken we weer snel en na wat oponthoud
en 119 bochten later zijn we weer op de Turquoise Trail waar het ruim 20º F warmer is.
Bij Greenside Café bestel ik een Sangre de Cristo sandwich en Gerard een Beer Battered Fish & Chips.
In het toilet hangt dit bordje, dat zal een vrolijke boel zijn.

woensdag 2 oktober
Het is vandaag wachten op een levering van Amazon via UPS dus een heel rustig dagje.
Altijd handig, als een artikel niet in Nederland wordt bezorgd en je nu lekker in Amerika zit waar het bezorgen geen probleem is.

donderdag 3 oktober
Shopping day. We hebben vanaf nu nog 2½ week hier te gaan en nog een paar dingen op het lijstje staan die we wel hopen te kunnen afstrepen maar vandaag blijft het bij winkelen. We hebben bij Ross een wel heel leuk badmatje gezien  maar helaas zat er een vlek in en was er geen ander exemplaar in de door ons gewenste kleur. Omdat ik niet helemaal zeker was of deze vlek makkelijk was te verwijderen moesten we hem wel laten liggen. Ook bij andere winkels hielden we de portemonnee gesloten. Weinig succesvol dit winkelgebeuren. Misschien ligt het wel aan ons en zijn we te verwend of teveel bewust van het feit dat we het ook niet echt nodig hebben. Hoe dan ook, de koffers zullen dit keer geen overgewicht hebben.
Waar hebben we dan wel ons geld uitgegeven, bij Walmart o.a. voor de broodnodige boodschappen en voor een lunch.

vrijdag 4 oktober
Het heeft afgelopen nacht behoorlijk geregend en geonweerd, sterker nog, de hele dag blijft het nat met gedonder. Echt een dag om lekker te lezen en wat hh-karweitjes te doen.

zaterdag 5 oktober
Vandaag is de start van de Ballooning maar ze gaan nog niet de lucht in want er hangt een dikke mistlaag over de Rio Grande die wij vanaf ons terras duidelijk kunnen zien.
We gaan sowieso vandaag niet kijken want Gerard is alweer in de lappenmand en kan haast geen kant op vanwege rugpijn. Ik hoop dat het nu toch wel eens overgaat want pijn lijden zoveel dagen achter elkaar is geen pretje voor hem (en voor mij ook niet).

zondag 6 oktober
Naar vannacht te oordelen is de pijn nog niet echt verminderd en wordt het vandaag waarschijnlijk weer thuis zitten. We moeten maar eens kijken of we niet alvast een makkelijkere zitplaats voor de terugreis kunnen boeken want om nu met zo'n pijn ruim 10 uur in een te krappe vliegtuigstoel te moeten zitten, dat kan echt niet, dan maar extra in de buidel tasten.
Omdat we zo niet langer door willen zoeken we naar een oplossing en hopelijk hebben we die (voorlopig) gevonden in zware pijnstillers speciaal voor rug en spierklachten.
Nadat Gerard er een aantal heeft ingenomen biedt het na een half uurtje wat verlichting en kunnen we toch vandaag weer wat ondernemen. We gaan een bezoekje brengen aan 66 Diner, een toepasselijker naam is niet denkbaar als je aan de Route 66 ligt.
Het is behoorlijk druk en dit alles heeft te maken met de ballooning die al twee dagen gaande is.
Gerard kan gelukkig weer eens lachen.
Ook in Old Town van alles te beleven zoals muziek en dansen, ook staan er rond het plein oude auto's opgesteld, kortom een drukte van belang en erg gezellig.
Vol belangstelling wordt het dansen gevolgd.
Na een paar uur voeren we de drugs weer op en kunnen we er nog even tegenaan.
Ieder keer als we hier zijn kijken we naar deze kerk maar zijn er nog nooit binnen gegaan, nu dan maar wel. Heel sober.
Het wordt zo nog een heerlijke dag die we afsluiten met een bezoek aan een fijn terras en komen pas laat in de middag weer thuis.

Geen opmerkingen: