maandag 14 oktober 2019

Albuquerque 7 - 13 oktober

maandag 7 oktober
Vanochtend met Hans besproken dat hij woensdagmiddag hier komt voor de ballooning.
Nadat ik mijn vorige blog heb afgemaakt gaan we op pad. Pillen slikken en hopen dat het goed gaat.
Vanochtend ook de vuilcontainers buiten gezet en als we wegrijden zien we dat er nog maar één staat i.p.v. twee. Ik rijd terug en kijk of de andere al terug is gezet door een buurman- of vrouw maar ik zie vanaf de straat niets. Nou ja, dat komt straks wel als we terug zijn.
We gaan nog bij een andere Ross winkel kijken voor het leuke badmatje maar dan is de werking van de pillen al weer voorbij. O jee, wat een pech en het is pas twee uur geleden dat ze ingenomen zijn. Dan maar weer richting huis.
Ook de tweede container staat nu niet meer aan de stoeprand, blijkt toch een goede buur allebei die dingen weer terug op z'n plek gezet te hebben. Dank je wel goede buur.

dinsdag 8 oktober
Gerard heeft nog steeds niet goed geslapen vanwege pijn. Na het ontbijt hebben we voor hem eerst maar extra beenruimte bijgeboekt voor de terugweg. Ik zit dan niet direct naast hem maar een rij naar achteren want ik heb geen extra beenruimte nodig en, we hebben al lang genoeg naast elkaar gezeten de laatste dagen (dit laatste is natuurlijk als grapje bedoeld). Misschien is het vliegtuig eens een keer niet volgeboekt en kan ik alsnog een plekje opschuiven alhoewel ik daar niet echt op durf te hopen. Dat geluk hebben we de afgelopen jaren nog nooit gehad, altijd stampvol.

woensdag 9 oktober
Het was me nachtje wel weer. Gerard midden in de nacht eruit vanwege de pijn en ik kan vanaf dan niet meer in slaap komen. Om zes uur sta ik al onder de douche en als ik helemaal klaar ben en kijk waar Gerard is, ligt hij in de woonkamer op een stoel te slapen. Lekker laten gaan want dan heeft hij even geen pijn. Intussen ruim ik wel een beetje op en wacht tot hij wakker wordt want ik moet wat boodschappen doen maar wil hem nu niet storen.
Om half drie rijdt Hans de straat in. Hij komt morgenochtend mee genieten van de ballooning.
We gaan vrij vroeg naar bed want om half vijf loopt de wekker af.

donderdag 10 oktober
Iedereen is wakker om half vijf, snel wassen, aankleden en zorgen dat we weg komen. Vandaag is ballonnendag.
Gisteravond hebben we online tickets besteld voor park-and-ride zodat we met een schoolbus van het parkeerterrein naar het evenementenveld worden gebracht. Helaas is de wegaanduiding op onze navigatie vandaag niet geheel duidelijk en kunnen we de parkeerplaats niet zo snel vinden in het stikkedonker en besluiten dan maar rechtstreeks naar het evenemententerrein te rijden en zien wel wat we dan doen. Dit blijkt een goede keus want we kunnen parkeren op een parkeerterrein direct aan de overkant van de weg en met een golfkarretje worden we naar de ingang gereden.
Het is nog steeds pikdonker maar al wel heel erg druk. We nemen onze plek in vlak bij een ballon die voorbereid wordt op de vlucht,
alleen komt het vandaag niet zover want alle ballonnen blijven aan de grond omdat de wind verkeerd blijkt te staan waardoor ze over een stuk land komen dat toebehoort tot de Navajo en daar hebben ze geen toestemming om te landen, mocht het zover komen. Dit geeft ons wel de mogelijkheid om alle ballonnen van dichtbij te bekijken en te fotograferen.
Het is gigantisch druk, zowel met mensen als ballonnen maar alles verloopt zonder ergernis en iedereen geeft elkaar de nodige ruimte, al moet je wel opletten dat er niet opeens een leeglopende ballon op je dak komt.
Hans maakt diverse filmpjes en foto's voor zijn blog. Hij komt ook nog bekenden van hem tegen, hoe leuk is dat?
Om half negen hebben we geloof ik alle ballonnen wel gezien en vertrekken weer naar het parkeerterrein, weer met een golfkarretje, nadat ik nog één keer achterom heb gekeken.
In Old Town eerst maar eens wat ontbijten en dan nog even een rondje lopen want voor Hans is het al heel wat jaren geleden dat hij hier voor het laatst was, er blijkt niet zoveel veranderd te zijn.
Een Nederlands koppel dat ook hier eet en morgen naar de ballooning gaat wil even weten hoe het was. (foto gemaakt door Hans).
Vanmiddag buigt iedereen zich over laptop om foto's te uploaden anders vallen we in slaap.
Tussendoor nog een Skype gesprek met Cheryl en Mike over wat kleine dingetjes, waar we ons verder niet druk over hoeven te maken.

vrijdag 11 oktober
Alweer vroeg op. Zes uur loopt de wekker af maar dan ben ik allang klaar met douchen en aankleden en zo te horen ben ik niet de enige die al wakker is.
Om zeven uur vertrekt Hans weer naar Flagstaff en ook wij gaan gelijk weg om de ballonnen te bekijken die vandaag wel de lucht in zijn gegaan.
Truien aan want het is erg koud vanochtend, niet veel warmer dan 2º C.
Als eerste een plekje naast de snelweg, niet echt ideaal. 
Het is even puzzelen waar we het beste zicht hebben en uiteindelijk hebben we een plekje gevonden waar we kunnen parkeren zonder teveel verstoring van gebouwen of bomen. 
Niet alle ballonnen halen de eindstreep en landen tussen de bomen.
Het is nog steeds erg koud en als we een tijdje hebben gekeken duiken we McDonald's binnen voor een hete kop koffie.
Als we opgewarmd zijn nog even wat ballonnen kijken en dan weer naar huis.
Het was weer geweldig, maar nu vind ik het welletjes, genoeg ballonnen voor vele jaren.
Het weer heeft vandaag een dip want de temperatuur komt om 12 uur niet boven de 11º C. uit. Gelukkig zijn de verwachtingen voor de komende dagen weer boven de 20º.

zaterdag 12 oktober
Ook vanochtend is het erg koud en misschien heeft het ook wel iets gevroren. We trekken van alle grote ramen voor het eerst de zonwering omhoog zodat de zon het huis kan opwarmen want hier ontbreekt een kachel of centrale verwarming dus moet de zon goed zijn werk doen vandaag.
Rond een uur of tien kunnen we heerlijk buiten zitten en opwarmen en om iets over twaalf gaan we op pad. Het terras dat Gerard had bedacht blijkt vol te zitten, dat wordt dus verder zoeken. De zon is inmiddels goed in kracht toegenomen en zelfs af en toe een beetje te warm om er lang in te zitten.
Op het parkeerterrein zien we een auto van een, het kan haast niet anders, geen verwende maar geliefde vrouw.
Bij Old Town is er weer volop bedrijvigheid en nemen we een stoeltje op het plein om de voorstelling te bekijken.
Eerst een Mexicaanse band en daarna twee native jongens die muziek maken en erbij twee meisjes die een rituele dans uitvoeren. Niet al te spannend.
Als we een ijsje hebben gegeten stappen we weer op en kijken nog wat rond bij de sieraden en andere prullaria. Even na vier uur doen we nog een biertje en wat hapjes erbij voor we weer naar huis gaan.

zondag 13 oktober
Er is een markt in een oud spoorwegcomplex waar we heen gaan.
Wat een geweldige locatie.
Eén grote hal waar de markt wordt gehouden en buiten deze hal ook nog wat kraampjes met groente, fruit en etenswaren.
Bij één tafel proeven we en kopen we wat. De vrouw is uiterst nieuwsgierig waar we vandaan komen (what else is new?) en stelt ons diverse plekken voor om de overige tijd dat we hier zijn te bezoeken. Het blijkt te klikken tussen ons want we krijgen nog iets extra's mee zonder dat de verkoopster daar iets voor wil hebben.
Naast deze hal zijn er nog diverse hallen die niet meer worden gebruikt maar zeker de moeite waard zijn om er binnen te kijken. Het mag alleen bij kijken blijven want erin gaan is niet echt verantwoord, ook al staat er een deur open. Ik houd het maar bij binnenkijken vanuit de opening.
We rijden nog een rondje door Old Town maar stappen er niet uit, het wordt een beetje teveel van het goede om hier nu weer te kijken naar de bandjes en dansgroepen.
In Nob Hill eten wat taco's en daarna, omdat de taco's erg klein zijn en ook een beetje tegenvallen, nog een klein hapje bij een ander restaurant op het terras.
Bij thuiskomst kunnen we nog heerlijk een paar uur in de zon op het terras zitten.

Geen opmerkingen: