donderdag 26 april 2012

vrijdag 20 april (Granada > Toledo)

Zwaar bewolkt, alweer 8o. En weer alleen in de ontbijtzaal, dit keer zonder roerei. Na het ontbijt gaan we maar weer eens op pad, ruim 400 km voor de boeg. We rijden door  de vlakte van Castillië-La Mancha, een streek van windmolens en wijngaarden van de Valdepeñas.
We stoppen onderweg een paar keer voor koffie in Almagro en in Ciudad Real, hier moeten volgens de reispapieren mooie Plaza Mayors en, jawel, kathedraals zijn, maar dat valt een beetje tegen.
Doorrijden naar Toledo 17o, hier lunchen om 15:15 uur (lekker laat dus weer). Helemaal naar boven klimmen voor de oude stad, wat van een afstandje ook mooier blijkt dan het in werkelijkheid is. 
Het mooiste is nog dat als we weer naar beneden gaan, zien dat we ook via een roltrap omhoog hadden gekund. Maar á la, de beenspieren zijn deze weken voldoende getraind dat ik daar nu wel tegen kan. 
Vanavond alvast inchecken, stoelen veranderen naar raam en gangpad, met de hoop dat er niemand meer tussen ons in komt zitten. Lukte op de heenweg tenslotte ook. Morgen nog een klein stukje van zo’n 45 km naar Madrid, de bedoeling is om eerst het Prado te bezoeken en dan ’s avonds naar huis vliegen. Nog wel even zorgen dat alles weer in de koffers past, maar dat zal wel lukken want we hebben het e.e.a. achter gelaten en niets bijgekocht.

Geen opmerkingen: