maandag 6 mei 2013

The Mother Road, donderdag 2 mei (Amsterdam > Fort Wayne (Indiana))

Het is weer zover, denk je alles onder controle te hebben is er weer een probleem bij KLM. De gegevens van de E-tickets kloppen niet. Na veel heen en weer gebel en een half uur wachten mogen we dan eindelijk verder. Gelukkig zijn we erg vroeg op Schiphol omdat buurman Aad ons heeft gebracht om vervolgens door naar zijn werk te gaan.
Het schoonmaakpersoneel is ook gearriveerd.
Vliegtuig vertrekt een half uur later dan gepland. De vlucht is een beetje hobbelig. Gerard treft het weer. Dat is het voordeel van het lang van te voren de stoelen reserveren. Eén rij achter de nooduitgang. Zo heb je er  zicht op of de stoelen al dan niet bezet zullen zijn. In dit geval dus niet, zodat Gerard verhuist naar de extra beenruimte. Nu heb ik twee stoelen voor mezelf omdat een andere man de andere stoel met extra beenruimte claimt.
Boven Canada zien we nog wat sneeuw liggen.
De vlucht van Detroit naar Fort Wayne duurt precies 30 minuten. Gelukkig maar want we zijn het nu wel een beetje zat. Acht uur vliegen, drie uur op het vliegveld wachten, plus de uren dat we al op Schiphol hebben doorgebracht. Het is hier filerijden op de startbaan. Bijna hadden we ook nog deze vlucht gemist. Kan je het je voorstellen, zitten we drie uur te wachten en op te letten maar we horen niets. Gerard gaat maar eens poolshoogte nemen en hoort toevallig heel zacht door de speakers dat de poort voor de vlucht naar Fort Wayne bijna sluit. We haasten ons naar de balie en vertellen dat we niets hebben gehoord en tot ons geluk kunnen we nog net mee. Pfff.
Aangekomen in Fort Wayne wachten op de hotelshuttle. Na 45 min. nog steeds niets. Geen bereik met de telefoon en dus maar een andere shuttlebuschauffeur aangesproken, die aanbiedt desbetreffende chauffeur te bellen. Na een kleine 15 minuten is deze man weer terug van zijn tochtje en vertelt ons dat hij hem niet kan bereiken. We nemen uiteindelijk een taxi naar het hotel en verhalen de bon op het hotel. Dit blijkt niet zo'n probleem want het is al eens eerder voorgekomen. 's Avonds eten we nog heerlijk bij een Taverne in de buurt en na het bubbelbad van Gerard duikt hij ook vroeg in bed.

Geen opmerkingen: