donderdag 23 mei 2013

The Mother Road, woensdag 22 mei (Yuma > Lake Havasu City (Arizona))

Vanochtend even de vorderingen van het uploaden van de foto's aan het bekijken en ik zie dat Els via Skype om 03.38 uur een bericht heeft achtergelaten: moet jij niet slapen? Oeps, dat ben ik dus vergeten, Skype op afwezig zetten. Sorry Els, ik heb inmiddels een bericht teruggeschreven.
Beetje laat vandaag gaan we op pad, 09.50 uur. Het is 88 Fh., dat belooft een warme dag te worden.
We zien ineens twee stuks afweergeschut staan bij de ingang van Proving Ground Yuma.

Even later worden we aangehouden door een borderpatrol.  
Paspoort bij je? Ja, wil je ze zien? Nee. Na een kort gesprek met de dienstdoende militair, die natuurlijk weer een kennis heeft die in Nederland geweest is of er naar toe gaat, mogen we door.
Dichtbij Quartzsite zien de dit bord staan met de verwijzing naar La Posa en vragen ons af hoe het er hier nu eigenlijk uitziet. 
We hebben er al veel van gehoord o.a. dat de zgn. Snowbirds hier hun winters doorbrengen, dus gaan we een kijkje nemen. Het is een enorme vlakte met weinig voorzieningen en na een tijdje over dirtroad te hebben gereden komen we weer bij de hoofdweg. In Quartzsite zelf is het een uitgestorven boel. Je kunt wel goed zien dat men hier helemaal is ingesteld op de Snowbirds met hun RV's. Overal zie je wel één of ander bedrijf dat hiermee te maken heeft. Het is één en al RV park.
Hoe dichter we bij Lake Havasu  komen hoe mooier het wordt.


Langs de weg zien we steeds meer Saguaro cactussen staan waar Arizona zo om bekend staat en ook de nummerplaten zijn voorzien van deze cactus.
We rijden grotendeels langs de Colorado Rivier richting Lake Havasu en zien een verwijzing naar een dam. 
Uiteraard zijn we nieuwsgierig en een stukje omrijden is dan ook niet erg, we hebben de tijd aan ons zelf.

 
Een detail van één van de schoepen van de waterinlaat.
Aan de andere kant van de dam (California) rijden we weer een stukje terug op aanraden van de damwachter en zien hier wilde ezels, die niet op de weg lopen maar (gelijk hebben ze) lekker in het gras.
 

Aangekomen in Lake Havasu City doen we een verkenningsrondje over de brug naar het schiereiland met diverse vuurtorens die 1/3 zijn van een normale versie.
 
 
 
 
Hier wordt gerecreëerd langs het strand en op het water.
Als we weer terug lopen naar de auto zien we een zielig hoopje vogel op het pad zitten, waarschijnlijk uit het nest gevallen.

We blijven vannacht hier slapen.
Na het eten ontmoeten we vier mensen die sinds gisteren voor drie weken in Amerika zijn, met wie we nog gezellig hebben zitten praten in de lounge.

1 opmerking:

Jan zei

Hebben jullie het vogeltje mee genomen ?
Liefs Jan/Henri